Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το θέμα της κατεδάφισης 43 προσφυγικών πολυκατοικιών λόγω ακαταλληλότητας και οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της Ένωσης στο Κυπριακό είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ετοιμάζουν βαλίτσες ένοικοι 43 πολυκατοικιών» αναφέρεται στο θέμα της στατικής ανεπάρκειας των προσφυγικών πολυκατοικιών και σημειώνει ότι ο υπουργός Εσωτερικών σκοπεύει να ενημερώσει τους ένοικους μέχρι το τέλος Μαρτίου και ότι θα δοθεί εφάπαξ ποσό για ενοίκιο στους δικαιούχους.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θρίλερ της εξαγοράς της Credit Suisse από την επίσης ελβετική UBS, έναντι τιμήματος πέραν των €2 δισεκατομμυρίων. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των ψεύτικων ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης και στην διαπίστωση της κατάχρησης της σχετικής πλατφόρμας από ατζέντηδες.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Καλπάζει ο τζόγος, μεγαλώνει η εξάρτηση», γράφει στο κύριο του θέμα ότι διπλάσιο παρουσιάζεται το ποσοστό των εθισμένων στο στοίχημα ανηλίκων από εκείνο των ενηλίκων και σημειώνει ότι τα εθισμένα άτομα παρουσιάζουν κατάθλιψη και άλλα στα ψυχολογικά προβλήματα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ορκίζεται σήμερα το ειδικό αστυνομικό σώμα των 321 οριοφυλάκων, το οποίο θα επιφορτιστεί με τη φρούρηση της πράσινης γραμμής. Αλλού αναφέρεται στις διεργασίες χθες Κυριακή αναφορικά με την εξαγορά της κλυδωνιζόμενης Credit Suisse από την UBS.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ώρα κρίσης για Κυπριακό» και αναφέρεται στη σειρά επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 23 και 24 Μαρτίου, και σημειώνει ότι η πιο μεγάλη ώρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πρότασή του για ενεργή εμπλοκή της ΕΕ έχει φτάσει.

Αλλού αναφέρεται στην ολοκλήρωση της συνεκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για ειδικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα των καταχρήσεων στα διαδικτυακά ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αντί εργασιακών δικαιωμάτων εισπράττουν απόλυση» και σημειώνει ότι στο Υπουργείο Εργασίας θα βρεθούν σήμερα η ΠΕΟ και η ΣΕΚ σχετικά με την εργοδότηση εκπαιδευτικών στα απογευματινά προγράμματα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι οργανώσεις των νοσηλευτών εκτιμούν ότι η έλλειψη νοσηλευτών που παρουσιάζεται στην Κύπρο δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να παραχωρηθούν αβίαστα άδειες εργασίας σε νοσηλευτές από τρίτες χώρες.

Αλλού γράφει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι καλλιτέχνες σμίγουν απόψε τις φωνές τους στην Πλατεία Ελευθερίας στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ο ρόλος της ενημέρωσης στη νέα βαλκανική πραγματικότητα: Συνέδριο της Ένωσης Πρακτορείων Ειδήσεων των Βαλκανίων-ΝΑ Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: