Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων: Οι προτεραιότητες Χριστοδουλίδη και η τραγωδία στα Τέμπη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ελλάδα και οι κηδείες των δύο Κυπρίων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών,  μεταξύ των κύριων θεμάτων του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η Κύπρος κηδεύει σήμερα τα παιδιά της» γράφει στο κύριο της θέμα, για το τελευταίο αντίο στην Αναστασία και τον Κυπριανό που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Γράφει επίσης για αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο από την ΕΚΤ προς τιθάσευση του πληθωρισμού. Αλλού γράφει ότι εντός της ημέρας ανακοινώνεται ο αντίπαλος του Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

«Το “Κόκκινο Κουμπί” σανίδα σωτηρίας για ηλικιωμένους» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρεται στην υπηρεσία τηλεειδοποίησης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, η οποία παρότι έχει εγκριθεί από το 2019 έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία.

Γράφει αλλού για την τελευταία πράξη για την Αναστασία και τον Κυπριανό, καθώς τελούνται σήμερα οι κηδείες των δύο νέων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι αναμένονται έσοδα περίπου 80 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή από την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κυπριακό, ΑΤΑ και τετράμηνα» αναφέρεται στους τρεις άξονες προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης, με σημαντικό σταθμό τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο.

Γράφει αλλού για επεισόδια με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το δυστύχημα τα Τέμπη. Αλλού αναφέρει ότι το σωφρονιστικό σύστημα απειλείται με μπλακ-άουτ, καθώς οι Κεντρικές Φυλακές δεν μπορούν να δεχθούν κόσμο.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Μικρή για να είναι διαιρεμένη, μεγάλη για να μας χωρέσει όλους», αναφερόμενη στο μήνυμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από περιοδεία στην περιοχή της Τηλλυρίας περί συνέχισης της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού.

Σε άλλο θέμα γράφει για λαϊκή οργή στην Ελλάδα για το δυστύχημα στα Τέμπη, με διαδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια. Αλλού γράφει ότι σήμερα η Κύπρος αποχαιρετά τους δύο νέους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις καλούν τον ΔΣΑ να πάρει θέση: «Πρόκληση η σύλληψη τριών δημοσιογράφων και ενός εικονολήπτη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: