Ερευνα από τη ΓΑΔΑ για τον απαράδεκτο «ραλίστα» γερανό που κόντεψε να παρασύρει διαδηλωτές στην Ακαδημίας [video]




Ερευνα από τη ΓΑΔΑ διεξάγεται σχετικά με το υπηρεσιακό γερανοφόρο όχημα που έπεσε πάνω σε κάδους στην Ακαδημίας, θέτοντας σε κίνδυνο διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τα Τέμπη.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις για την απερίσκεπτη και απολύτως επικίνδυνη ενέργεια του οδηγού του οχήματος.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katerina Monou (@kmonou)

Στο βίντεο εμνφανίζονται ταραξίες που είχαν εισπηδήσει στις τάξεις των διαδηλωτών να προσπαθούν να σύρουν κάδους απορριμμάτων στη μέση της Ακαδημίας, προφανώς για να εμποδίσουν την κίνηση των οχημάτων.

Αντιδρώντας στο διαφαινόμενο μπλόκο, το γερανοφόρο όχημα της Αστυνομίας προσπερνά προπορευόμενα οχήματα, επιταχύνει και πέφτει πάνω στους κάδους , τη στιγμή που στο δρόμο υπήρχαν πολλοί διαδηλωτές κι ενώ κάποιοι από αυτούς προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη διέλευσή του.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο αυτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν περίπου 30 χιλιάδες άτομα.

Αναφορικά με τα επεισόδια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να αποσπάσουν από το κορμό της πορείας, ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που είχαν παρεισφρήσει σε αυτήν και είχαν ξύλα, πέτρες, κομμάτια μαρμάρου και άλλα αντικείμενα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να αποσπάσουν από την πορεία τα παραπάνω άτομα, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, στην οποία απάντησαν με την χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί 14 άτομα και έχουν συλληφθεί 3 άτομα από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα μετά τις πορείες: Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: