Ενας σκιώδης στόλος σπάει τις κυρώσεις και μεταφέρει Ρώσικο πετρέλαιο: Ποιοί είναι “οι πειρατές” ένα χρόνο μετά τη Ρώσικη εισβολή

FILE PHOTO: Πετρελαιοφόρο πλοίο Image by Gerhard Traschütz from Pixabay.com




Τουλάχιστον δύο εταιρείες βοηθούν τη Ρωσία να αποφύγει τις πετρελαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση, με τη βοήθεια ενός σκιώδους στόλου δεξαμενόπλοιων.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Πρόκειται για την Fractal Shipping of Dubai, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και την Indian Gatik Ship Management που εδρεύει στη Βομβάη, οι οποίες μαζί διαθέτουν πετρελαιοφόρα αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο, συγκέντρωσαν στόλους που μεταφέρουν τώρα εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου σε όλο τον κόσμο», ανέφερε το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι τα γραφεία και των δύο εταιρειών είναι εγγεγραμμένα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Η Fractal και η Gatik αποτελούν μέρος ενός εκτεταμένου δικτύου ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εμφανίστηκαν αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι οποίες βοηθούν τη Ρωσία να εξάγει το πετρέλαιο της παρά τις δυτικές κυρώσεις, αναφέρει το Bloomberg.

«Αυτή η νέα γενιά παικτών της αγοράς δεξαμενόπλοιων είναι που βοήθησε το ρωσικό πετρέλαιο να συνεχίσει να κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Rebecca Galanopoulos Jones, αναλύτρια στην VesselsValue, μια εταιρεία που παρακολουθεί τις τιμές χιλιάδων εμπορικών πλοίων. «Οι ρωσικές κυρώσεις πετρελαίου φαίνεται να είχαν μικρό αντίκτυπο στα συνολικά επίπεδα εξαγωγών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 40% έως το 2030: Δεσμευτικοί στόχοι για τα κράτη μέλη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: