Διάγγελμα Νετανιάχου το βράδυ: Άμεση αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης ζητεί πλέον και ο υπουργός Άμυνας [videos]

Kαι σήμερα νέες, τεράστιες διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά της προωθούμενης μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη. EPA, ABIR SULTAN




Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ θα ζητήσει σήμερα την άμεση αναστολή της δικαστικής μεταρρύθμισης που έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις στη χώρα, με κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν και μέλη του ισραηλινού στρατού, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 TV.

Ο υπουργός αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις στις 7μμ σήμερα, όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα, Jerusalem Post.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από εκπροσώπους του Γκάλαντ ο οποίος είναι ανώτερο στέλεχος του συντηρητικού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

  • Παράλληλα, ο  Νετανιάχου είναι προγραμματισμένο να προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα στις 20:00 (τοπική ώρα και Ελλάδας).

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γκάλαντ προειδοποίησε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός σχετικά με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος .

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο Γκάλαντ τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαν μια σειρά από δύσκολες συνομιλίες, καθώς ο Γκάλαντ υποστήριξε ότι οι εντάσεις μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και της κυβέρνησης που προκλήθηκαν από τη διαμάχη για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος έγιναν “υπερβολικές”.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters/The Jerusalem Post

 

Για πολλοστή μέρα στους δρόμους οι Ισραηλινοί μαζικά κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης Νετανιάχου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: