Δεν θα διωχθεί ο 6χρονος που πυροβόλησε τη δασκάλα του στις ΗΠΑ: Πιθανότατα θα διωχθεί η μητέρα του που είχε το όπλο

Ανήλικος κρατά καραμπίνα. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay/Victoria_Watercolor




Στο εξάχρονο αγόρι που πυροβόλησε τη δασκάλα του σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ είναι απίθανο να απαγγελθεί κατηγορία, δήλωσε εισαγγελέας.

Ωστόσο, οι αρχές της πόλης Newport News δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν κάποιος ενήλικας θα αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στην υπόθεση.

Η αστυνομία είπε ότι το παιδί έφερε το όπλο στο σακίδιό του στο Δημοτικό Σχολείο Richneck στις 6 Ιανουαρίου.

Η Abigail Zwerner, μια 25χρονη δασκάλα, πυροβολήθηκε στο χέρι και στο στήθος, αλλά επέζησε.

Την Τετάρτη, ο εισαγγελέας του Newport News Commonwealth, Howard Gwynn, είπε στο NBC News ότι το γραφείο του δεν θα αναζητήσει κατηγορίες εναντίον του αγοριού.

Είπε ότι η «προοπτική ότι ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να δικαστεί είναι προβληματική», επειδή το παιδί είναι πολύ μικρό για να κατανοήσει το νομικό σύστημα.

«Ο στόχος μας δεν είναι απλώς να κάνουμε κάτι το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο κ. Gwynn.

«Μόλις αναλύσουμε όλα τα γεγονότα, θα κατηγορήσουμε οποιοδήποτε άτομο ή άτομα που πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποδείξουμε πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι διέπραξαν έγκλημα».

Σε ξεχωριστή συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο κ. Gwynn είπε ότι η γενική συναίνεση μεταξύ των νομικών εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ είναι ότι ένα εξάχρονο παιδί “δεν μπορεί να σχηματίσει την απαιτούμενη εγκληματική πρόθεση για να είναι ένοχο για μια βαριά επίθεση”.

Η κυρία Zwerner μηνύει τη σχολική περιφέρεια αφού πυροβολήθηκε στο χέρι και στο πάνω μέρος του στήθους της μετά από αυτό που η αστυνομία περιέγραψε ως «καυγά» με το μαθητή της πρώτης δημοτικού.

Το όπλο αγοράστηκε νόμιμα και ανήκε στη μητέρα του παιδιού, ανέφερε η αστυνομία.

Με πληροφορίες από BBC

Θάλαμος αερίων η Μπανγκόκ: Τοξική ομίχλη στέλνει χιλιάδες στα νοσοκομεία στην Ταϊλάνδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: