Από τη μαθητεία στα βαθιά: Νέα στοιχεία για την εκπαιδευτική εξέλιξη του μοιραίου σταθμάρχη

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από το δυστύχημα, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης υπηρετούσε σε βάρδιες μαθητείας στον κεντρικό σταθμό Λάρισας, σύμφωνα με στοιχεία που  δημοσιοποίησε η ΕΡΤ.

Οπως προκύπτει από τον προγραμματισμό, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, ο μοιραίος σταθμάρχης συμπεριλαμβανόταν στις βάρδιες με τη σήμανση «ΜΘ» δηλαδή μαθητεία δίπλα σε παλαιότερους και έμπειρους σταθμάρχες.

Αλλά την ακριβώς επόμενη ημέρα στις 24 Φλεβάρη και για πέντε συνεχόμενες βάρδιες μέχρι και τις 28, μέρα του δυστυχήματος, του ανατίθεται νυχτερινή βάρδια την οποία και αναλαμβάνει μόνος του.

Ως προς το ποιος έχει την τελική ευθύνη για τις βάρδιες, φαίνεται να προκύπει ότι είναι ο προϊστάμενος, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φαίνεται πως έχει βάλει την υπογραφή του και έχει εγκρίνει τις βάρδιες. Δεν είναι γνωστό βέβαια αν πρόκειται για το τελικό έγγραφο.

Ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ , ο σταθμάρχης έλαβε την πιστοποίηση ότι είναι ικανός να αναλάβει καθήκοντα από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων μόλις στις 28 Ιανουαρίου.

 

Ο «πόλεμος» των σταθμαρχών: Κατηγορίες για εγκατάλειψη θέσης και αποκαλύψεις για βάρδιες με σκοπό τη λούφα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: