Βίντεο από την «αναχαίτιση» των αμερικανικών βομβαρδιστικών πάνω από τη Βαλτική έδωσε η Μόσχα

File Photo: Ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα Sukhoi Su-35 S. EPA, SERGEI ILNITSKY




Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 αναχαίτισε δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Δύο εναέριοι στόχοι που πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» εντοπίστηκαν από ραντάρ τη Δευτέρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή τoυ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

  • Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν ως δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ «που πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 βγήκε στον αέρα για να αποτρέψει παραβίαση των συνόρων, συνέχισε το υπουργείο.

«Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στο αεροδρόμιο βάσης του», πρόσθεσε.

Το Κέντρο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε:

«Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρά τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

«Δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη απαντήσει στον ισχυρισμό της Μόσχας ο οποίο έρχεται μετά τη συντριβή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στρατιωτικής παρακολούθησης των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, μόλις στις 14 Μαρτίου, μετά την αναχαίτισή του από ρωσικά αεροσκάφη.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε στη συνέχεια ένα βίντεο που δείχνει  ρωσικό τζετ να αναχαιτίζει το drone και να ρίχνει καύσιμα πάνω του,  πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το περιστατικό της 14ης Μαρτίου ανέδειξε τον αυξανόμενο κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ των υπερδυνάμεων καθώς συνεχίζονται οι μάχες στην κοντινή Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Ρώσους πιλότους ότι πετούσαν με «απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά επιβλαβή και αντιεπαγγελματικό τρόπο».

Η Μόσχα αρνήθηκε ότι τα αεροσκάφη συμπεριφέρθηκαν επικίνδυνα και είπε ότι δεν ήρθαν σε επαφή με το drone, υποστηρίζοντας ότι συνετρίβη λόγω “απότομων ελιγμών”.

Με πληροφορίες από SkyNews

 

Η στιγμή της σύγκρουσης του ρωσικού μαχητικού με το αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα: Αποχαρακτηρισμένο βίντεο του Αμερικανικού Στρατού

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: