Ζελένσκι από συνέδριο επενδύσεων της JP Morgan για τους στόχους της Ουκρανίας: Σε δύο χρόνια στην ΕΕ και μετά τη νίκη στο ΝΑΤΟ

FILE PHOTO Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι Screenshot via YouTube video Guardian




Η Ουκρανία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο χρόνια και μετά τη νίκη κατά της Ρωσίας θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ: δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής για τις επενδύσεις που διοργάνωσε η JP Morgan.

Το μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

“Σήμερα υπάρχουν κάποιοι απαισιόδοξοι μεταξύ των ηγετών του κόσμου που πιστεύουν ότι η Ουκρανία χρειάζεται 10 χρόνια για να γίνει μέλος της ΕΕ. Αλλά κυρίως μας μαθαίνουν και μερικές φορές φοβούνται ακόμη και το πνεύμα μας, την ενέργειά μας. Επομένως, βλέπουμε ότι μπορούμε να είμαστε στο Η ΕΕ σε δύο χρόνια. Kαι χρειάζονται εγγυήσεις ασφάλειας», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η καλύτερη εγγύηση για την Ουκρανία θα ήταν η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

“Πιστεύουμε ότι θα είμαστε στο ΝΑΤΟ πριν αποφασίσουν όλοι οι ηγέτες ότι το πακέτο των εγγυήσεων ασφαλείας μας είναι το σωστό. Επειδή παίρνουν αποφάσεις αργά, είναι η γραφειοκρατία… Και πιστεύω ότι μετά τη νίκη θα είμαστε στο ΝΑΤΟ”.

Με πληροφορίες από Reubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα

Απεβίωσε ο τελευταίος κομμουνιστής πρωθυπουργός της Ανατολικής Γερμανίας Χανς Μόντροου, σε ηλικία 95 ετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: