Το FBI ψάχνει το σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ: Στο πλαίσιο έρευνας για απόρρητα έγγραφα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρετίζει Αμερικανό πεζοναύτη καθώς αποβιβάζεται από το Marine One κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο από την Νέα Υόρκη. Ουάσιγκτον, DC, ΗΠΑ, 31 Ιανουαρίου 2023 .EPA, MICHAEL REYNOLDS / POOL




Το FBI διενεργεί σήμερα έρευνα στο σπίτι του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ριχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ», έγραψε σε δήλωσή του ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Μπάουερ.

  • «Η αναζήτηση σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του υπουργείου Δικαιοσύνης  που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας.»

Οι δημοσιογράφοι που ήταν τοποθετημένοι στην παράκτια κοινότητα παρατήρησαν μαύρα σπορ οχήματα και σεντάν να φτάνουν στο σπίτι το πρωί.

Η έρευνα του FBI σηματοδοτεί την τρίτη γνωστή περίπτωση που ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαξαν ακίνητα που σχετίζονται με τον Μπάιντεν για να αναζητήσουν απόρρητο υλικό.

Το FBI ερεύνησε προηγουμένως το σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας αυτό που ο δικηγόρος του περιέγραψε ως πολλά αντικείμενα που περιείχαν απόρρητο υλικό. Αυτή η αναζήτηση έγινε στις 20 Ιανουαρίου.

Το FBI ερεύνησε επίσης το γραφείο του “Κέντρου Πεν Μπάιντεν” στην Ουάσιγκτον στα μέσα Νοεμβρίου, αφού οι δικηγόροι του Μπάιντεν ανακάλυψαν για πρώτη φορά απόρρητο υλικό σε μια κλειδωμένη ντουλάπα .

  • Ο Μπάιντεν αγόρασε το σπίτι του στο Ριχόμποθ μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία. Ο ίδιος και η σύζυγός του περνούν περιστασιακά εκεί τα Σαββατοκύριακα, πιο πρόσφατα από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Η έρευνα έρχεται την ημέρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Χουρ ξεκίνησε επίσημα τη δουλειά του επιβλέποντας την έρευνα για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν.

Ο Χουρ αναλαμβάνει από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ John Lausch, ο οποίος διεξήγαγε μια αρχική έρευνα που έκτοτε έχει γίνει μια πλήρης ποινική έρευνα.

 

Με πληροφορίες από CNN

Παγοθύελλα σαρώνει πολλές πολιτείες των ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν πάνω από 1.400 πτήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: