Στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα ο Ζελένσκι: Συνάντηση με τον Ρίσι Σουνακ για την εκπαίδευση πιλότων μαχητικών

epa10314902 Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) and Britain’s Prime Minister Rishi Sunak (2-L) visiting a display of damaged Russian military machinery in downtown Kyiv (Kiev), Ukraine, 19 November 2022, amid Russia’s invasion. Britain’s Prime Minister Sunak made his first visit to Kyiv, where he pledged that the UK will continue to support Ukraine and to provide a new package of air defense to help protect civilians and critical national infrastructure from Russian strikes. EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT —




Ο Volodymyr Zelensky θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον Ρίσι Σο΄ύνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ , καθώς ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να εντείνει την εκπαίδευση – συμπεριλαμβανομένων των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Θα μιλήσει επίσης στο Κοινοβούλιο και θα επισκεφθεί τα στρατεύματα του Κιέβου στο ταξίδι-έκπληξη.

Η ενίσχυση της εκπαίδευσης θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τις ουκρανικές δυνάμεις να πετάξουν εξελιγμένα αεροσκάφη των προτύπων του ΝΑΤΟ, ένα βασικό αίτημα του κ. Zelensky.

Ο κ. Σουνάκ είπε: «Η επίσκεψη του Προέδρου Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί απόδειξη του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της μάχης της χώρας του και απόδειξη της άρρηκτης φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας.

«Από το 2014, το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει ζωτικής σημασίας εκπαίδευση στις ουκρανικές δυνάμεις, επιτρέποντάς τους να υπερασπιστούν τη χώρα τους, να προστατεύσουν την κυριαρχία τους και να πολεμήσουν για την επικράτειά τους.

«Είμαι περήφανος που σήμερα θα επεκτείνουμε αυτήν την εκπαίδευση από στρατιώτες σε πεζοναύτες και πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, διασφαλίζοντας ότι η Ουκρανία έχει έναν στρατό ικανό να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο μέλλον.

«Υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευσή μας να μην παρέχουμε απλώς στρατιωτικό εξοπλισμό βραχυπρόθεσμα, αλλά μια μακροπρόθεσμη υπόσχεση να σταθούμε ώμο με ώμο με την Ουκρανία για τα επόμενα χρόνια».

Περίπου 10.000 Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους έξι μήνες.

Τα πρώτα στρατεύματα έφτασαν στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα για να μάθουν πώς να διοικούν τα άρματα μάχης Challenger 2, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να παράσχει το κιτ.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης περαιτέρω κυρώσεις σήμερα ως απάντηση στους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Το Νο 10 είπε ότι θα περιλαμβάνει τη στόχευση «εκείνων που βοήθησαν τον Πούτιν να οικοδομήσει τον προσωπικό του πλούτο και εταιρειών που επωφελούνται από την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου».

Με πληροφορίες από dailymail

Ο Mr Wagner έχει μετατρέψει το Μπαχμούτ σε νέο Στάλινγκραντ: Η τακτική της φθοράς και οι αναλώσιμοι εγκληματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: