Στα όρια της μαζικής υστερίας στις Φιλιππίνες: Υποστηρίζουν ότι είδαν το μυθικό βαμπίρ mananggal [videos]

Το Manananggal όπως απεικονίζεται σε βιβλία Image via YouTube




Οι κάτοικοι στο Sitio Mangga, στο Barangay Dumlog στην πόλη Talisay πιστεύουν ότι ένα τρομακτικό μυθικό πλάσμα επισκέπτεται την περιοχή τους τη νύχτα.

Η αστυνομία στην πόλη ενθαρρύνει το κοινό να μην πανικοβάλλεται και να απέχει από τη διάδοση μη επαληθευμένων αναφορών.

Η αστυνομία της πόλης Talisay συνεχίζει να ερευνά την εικαζόμενη εμφάνιση ενός mananggal στο Sitio Mangga, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι από τους κατοίκους της περιοχής.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, κάποιοι από τους κατοίκους ισχυρίστηκαν ότι το μυθικό πλάσμα που είναι γνωστό στις Φιλιππίνες είναι παρόν στο χωριό τους, που φέρεται να το είδαν κάποιοι από αυτούς που ζουν εκεί.

Εν αναμονή της έρευνάς τους, ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Randy Caballes, επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Talisay, ζήτησε από το κοινό να συνεργαστούν και να παραμείνουν ψύχραιμοι. Ενθάρρυνε όλους να απόσχουν από τη διάδοση μη επαληθευμένων αναφορών για την παρουσία του manananggal, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πανικό.

Πως… είναι το manananggal 

Το manananggal είναι ένα μυθικό πλάσμα στις Φιλιππίνες του οποίου το πάνω μέρος του σώματος χωρίζεται από το κάτω μέρος του σώματός του. Ένα βίντεο έγινε viral την Πέμπτη, αφού ένας χρήστης που το ανέβασε το δημοσίευσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Caballes, στη δήλωσή του, είπε ότι έλαβαν την αναφορά για αυτό το περιστατικό την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου. Προσωπικό από το Γραφείο Προστασίας Γυναικών και Παιδιών (WCPD) πραγματοποίησε αμέσως συνέντευξη στην περιοχή. Με βάση την έρευνά τους, δύο ανήλικες ισχυρίστηκαν ότι είδαν αυτό το μυθικό πλάσμα.

Επικαλούμενοι την έρευνα, οι δύο ανήλικοι πήγαν στο σπίτι ενός γείτονα για σύνδεση Wifi. Όταν επέστρεφαν στο σπίτι τους, φέρεται να είδαν ένα manananggal στην κορυφή της στέγης ενός σπιτιού ενός γείτονα, κάποιου Albert Samson, 71 ετών.

Ο Caballes είπε ότι η αστυνομία ανέκρινε τον Samson, αλλά είπε ότι παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο εκείνη τη φορά. Αυτό που άκουσε, όμως, ήταν οι δύο ανήλικοι να φωνάζουν και να κλαίνε.

Η αστυνομία πήρε επίσης συνέντευξη από έναν άλλο γείτονα, του οποίου το σπίτι είναι κοντά στο Samson, και ισχυρίστηκε επίσης το ίδιο πράγμα.

«Η αστυνομική σας δύναμη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ρίξει φως σε αυτό το γεγονός. Όπως εσείς, έτσι κι εμείς ελπίζουμε να βρούμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας», είπε ο Caballes.

Με πληροφορίες από cebudailynews.inquirer.net

Υπήρξε ποτέ η Ατλαντίδα ή μήπως απλώς ο Πλάτωνας έγραψε το μεγαλύτερο παγκόσμιο best seller; [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: