Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Κατεχόμενα κατά την άφιξη των σορών των Τουρκοκυπρίων μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό

Mέλη των σωστικών συνεργείων ψάχνουν για επιζώντες μέσα στα ερείπια πολυκατοικίας. EPA/ERDEM SAHIN




Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στα κατεχόμενα όπου έφτασαν οι πρώτοι σοροί των μελών της Τουρκοκυπριακής αποστολής της ομάδας βόλεϊ του επαγγελματικού γυμνασίου-λυκείου Αμμοχώστου, που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας.

Η αποστολή αποτελείτο κυρίως από παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, καθώς και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς.

Ορισμένα από τα φέρετρα ήταν καλυμμένα με την σημαία του ψευδοκράτους, άλλα με αυτήν της Τουρκίας, ενώ ένα είχε καλυφθεί με την σημαία της Φενέρμπαχτσε, αγαπημένης ομάδας ενός από τα θύματα.

Ακολούθησαν οι κηδείες των θυμάτων, με τον κόσμο να φορά στο πέτο του τις φωτογραφίες όλων των μαθητών της ομάδας βόλεϊ.

Aπό τα συνολικά 37 άτομα μαθητών, γονέων και προπονητών που βρίσκονταν στην Τουρκία, διασώθηκαν 4 (3 γονείς και 1 εκπαιδευτικός).

Ο αριθμός των νεκρών μαθητών και προπονητών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στο Αντιγιαμαν ανέρχεται στους 24 και τους 9 στο Χατάι, στα ερείπια δύο κτιρίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται άλλοι 11 κάτω από τα ερείπια. Ολα τα ονόματα των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονταν στην Τουρκία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται τέλος ότι κάθε βράδυ θα καταφθάνει από την Τουρκία ειδική πτήση με σορό μέλους ή σορούς μελών της ομάδας βόλεϊ ή/και τους γονείς τους μέχρι να ταυτοποιηθούν όλα τα μέλη της αποστολής.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Οι «λευκές ποδιές» της Αβάνας στο πλευρό των σεισμοπλήκτων: Η Κούβα στέλνει γιατρούς σε Τουρκία και Συρία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: