Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας το τελευταίο αντίο στον Μωϋσή Ελισάφ στα Ιωάννινα

Φωτογραφία του δήμαρχου Μωυσή Ελισάφ και λουλούδια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.ΑΠΕ- ΜΠΕ, STR




Τα Γιάννενα θα αποχαιρετήσουν σήμερα στις 1μμ τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ στην Εβραϊκή Συναγωγή Ιωαννίνων.

Στην τελετή αναμένεται να παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, επικεφαλείς διπλωματικών αποστολών, τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβούλιου .

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής. Η ταφή του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων που βρίσκεται από χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραμείνει ανοιχτό και μετά την ταφή, μέχρι το απόγευμα.

Το Σάββατο, με τιμητική έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, χθες αργά το απόγευμα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το τελευταίο διάστημα έδωσε άνιση μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε.

O καθηγητής Ιατρικής Μωυσής Ελισάφ, υπήρξε ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εξελέγη στην Ελλάδα. Ο Μωυσής Ελισάφ, γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1954.

Οι γονείς του επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος. Κατάφεραν να διαφύγουν στη Μ. Ανατολή, όμως οι οικογένειές τους χάθηκαν. Οι παππούδες οι γιαγιάδες και 10 συγγενείς του δεν επέστρεψαν από το Άουσβιτς και το Μπιρκενάου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιωάννινα, Ελλάδα

Σε ανοιξιάτικους ρυθμούς ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: