Ο σκοταδισμός δεν έχει πατρίδα και θρησκεία: Για τους σεισμούς στο Ισραήλ ευθύνεται η LGBTQ+ κοινότητα σύμφωνα με αρχιραβίνο

File Photo epa05636862 (FILE) A file photograph showing Chief Rabbi of Jerusalem Shlomo Amar from Israel holding a new Torah scroll EPA/MICHAEL BAHLO




Ο Σεφαραδίτης Αρχιραβίνος της Ιερουσαλήμ και πρώην Σεφαραδίτης Αρχιραβίνος του Ισραήλ Shlomo Amar είπε ότι οι πρόσφατοι σεισμοί στο Ισραήλ είναι άμεσο αποτέλεσμα της αύξησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών για τους LBGTQ+ άτομα κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου μαθήματός του.

Χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από το Ταλμούδ για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ο Ραβίνος Αμάρ υποστήριξε ότι οι σεισμοί που έπληξαν το Ισραήλ μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία μπορούν να αποδοθούν στην αύξηση των γάμων ομοφυλοφίλων στο Ισραήλ .

«Δεν ερμηνεύω εγώ, είναι η γλώσσα των Gemara», είπε, παραθέτοντας από το Ταλμουδικό απόσπασμα: «Ο Θεός είπε ότι σοκάρεις τον λαό σου για κάτι που δεν είναι δικό σου».

Προηγούμενες ομοφοβικές δηλώσεις του ραβίνου Amar

Ο Ραβίνος Amar έχει κάνει στο παρελθόν περίεργες δηλώσεις για την ομοφυλοφιλική κοινότητα. Το 2016, ο Amar περιέγραψε τους ομοφυλόφιλους ως «λατρεία βδελυγμίας» και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να τους επιβληθεί η θανατική ποινή σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.

Ο Amar είπε επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να είναι θρησκευόμενοι Εβραίοι, αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία «μια άγρια ​​λαγνεία που πρέπει να ξεπεραστεί» και δήλωσε ότι «τα ζώα και τα άγρια ​​θηρία δεν συμπεριφέρονται έτσι» σχετικά με την πορεία των ομοφυλοφίλων στην Ιερουσαλήμ.

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του Channel 13 Ori Qual -ο οποίος είναι και ο ίδιος γκέι- χρησιμοποίησε ένα μέρος της εκπομπής του για να απαντήσει στον ισχυρισμό του ραβίνου Shlomo Amar.

«Ως ομοφυλόφιλος, Ραβίνος Amar, και ως κάποιος που στάλθηκε για λογαριασμό αυτού του καναλιού στην Τουρκία για να καλύψει τους σεισμούς, είναι καλό να γνωρίζεις ότι κατά τη γνώμη σου, εγώ και τα μέλη της κοινότητάς μου είμαστε υπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή», είπε ο Koel. «Ίσως την ίδια στιγμή, μπορείτε να κατηγορήσετε εμάς (την LGBTQ+ κοινότητα) για το κόστος ζωής και τον πληθωρισμό;»

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις σκοτεινές σας απόψεις», δήλωσε ο Koel. «Σε μια δημοκρατική, δυτική και προοδευτική χώρα, ένας άνθρωπος σαν εσάς δεν πρέπει να λαμβάνει μισθό από τα χρήματα των φορολογουμένων».

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Οι ΗΠΑ ζητούν και επίσημα την έκδοση του γιου του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: