O Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Πρόεδρος ΔΗΚΟ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα. pio.gov.cy




Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την διαφαινόμενη εκλογή του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή από το ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του στον κ. Χριστοδουλίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ επικρατεί πανηγυρικό κλίμα ενώ αναμένεται και δήλωση του κ. Παπαδόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, σε επίσημη δήλωσή του μετά το τελικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών 2023, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σήμερα νίκησε η κοινωνία των πολιτών. Σήμερα νίκησε η ενότητα και η συλλογικότητα. Θερμά συγχαρητήρια στον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον φίλο τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Θερμά συγχαρητήρια στην κυπριακή κοινωνία, στους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, από την αριστερά, το κέντρο, τη δεξιά, που αγκάλιασαν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος έδειξε ένα νέο ήθος για την πολιτική.

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα, μια καινούργια μέρα. Μια καινούρια μέρα όπου θα χρειαστεί να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, να πετύχουμε οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Θα πρέπει να εργαστούμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, για τη διαφύλαξη και ενίσχυση του ευρωπαϊκού και δυτικού προσανατολισμού της Κύπρου και φυσικά για τη διεκδίκηση μιας σωστής λύσης στο Κυπριακό, για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

Φίλες και φίλοι,

Σε αυτήν την καινούρια μέρα που ξημερώνει αύριο, το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να συμβάλει εποικοδομητικά στη χάραξη πολιτικής και στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα των πολιτών. Θα ήταν όμως παράλειψή μου να μην πω ένα ευχαριστώ, ένα μεγάλο μπράβο, στους εθελοντές, στις εθελόντριες, στα στελέχη, στα μέλη, στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά, για τη συμβολή τους στη σημερινή εκλογική νίκη.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Οι συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές, είτε σήμερα είτε την περασμένη Κυριακή, αλλά και συμπολίτες μας που απείχαν από την ψηφοφορία, έχουν και ρόλο και θέση και μέλλον σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση πολιτικών. Όμως, έχουν ρόλο και θέση οι χιλιάδες συμπολίτες μας που μαζί με εμάς ψηφίσαμε σήμερα τον Νίκο Χριστοδουλίδη και του αναθέσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Απόψε έχουμε δικαίωμα να χαρούμε και να πανηγυρίσουμε. Mε σεβασμό όμως, με κοσμιότητα, ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση. Από αύριο έχουμε καθήκον να εργαστούμε σκληρά για την ενότητα και τη συλλογικότητα που χρειάζεται η Κύπρος. Για την ενότητα και τη συλλογικότητα που ζητά η κοινωνία. Για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά, για να υπηρετήσουμε τον λαό μας, για να φέρουμε καλύτερες μέρες για τον τόπο και τον λαό».

Η Κύπρος μπαίνει σε νέα εποχή: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: