Ο Ερντογάν απειλείται με πολιτική καταστροφή, το μήνυμα από τη Γερμανία: Συνεχίζει ο άθλιος τις επιθέσεις στη Συρία παρά τους σεισμούς…

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί στον τουρκικό όχλο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία ήταν καταστροφικός, με περισσότερους από 37.000 νεκρούς να έχουν ήδη καταμετρηθεί και τον αριθμό να συνεχίζει να αυξάνεται.

Μόνο στην Τουρκία οι πληγέντες από την καταστροφή υπολογίζονται στα 13 εκατομμύρια, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν στη Συρία. Οποιαδήποτε χώρα θα  βρισκόταν σε δεινή θέση μετά από  μια τέτοια καταστροφή.

Τα παραπάνω αναφέρει στην Berliner Morgenpost, ο δημοσιογράφος Gerd Höhler.

Για τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan), ο σεισμός αποτελεί σημείο καμπής, καθώς καλλιέργησε την εικόνα μιας περήφανης και ισχυρής χώρας που δεν χρειάζεται φίλους και παρουσίασε τον εαυτό του ως ηγέτη που κάνει τα ισχυρά έθνη να χορεύουν στο  ρυθμό του.

 Έχει παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έχει εμποδίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς το Βορρά και απείλησε τη γειτονική Ελλάδα με πυραυλικές επιθέσεις.

Τώρα ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να αναγνωρίσει ότι η χώρα του χρειάζεται βοήθεια και η ετοιμότητα που υπεδείχθη ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 10.000 διασώστες από περισσότερες από 80 χώρες να έχουν δραστηριοποιηθεί. Η πρώτη χώρα που έστειλε δυνάμεις διάσωσης ήταν η Ελλάδα, η οποία θεωρείται  ως ο «πρωταρχικός εχθρός» της Τουρκίας. 

Το ερώτημα είναι τι συμπεράσματα θα βγάλει ο Erdogan από αυτό. Θα στραφεί προς την αντιπολίτευση, τους γείτονες και τους εταίρους του ΝΑΤΟ; Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. 

Η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει το Twitter, στερώντας ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας για επιζώντες και διασώστες. Ήδη έχουν συλληφθεί δεκάδες άτομα που επεσήμαιναν προβλήματα στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φαίνεται ότι ο Erdogan πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές στα μέσα Μαΐου μόνο μέσω της καταστολής. Το εάν η εκτίμησή του αποδειχθεί σωστή είναι κάτι που μένει να φανεί, αλλά δεν αποκλείεται να επιφυλάσσεται ένας πολιτικός σεισμός για τον πρόεδρο, σημειώνει εν κατακλείδι το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Berliner Morgenpost, Gerd Höhler – TürkeiJetzt droht Erdogan eine politische Katastrophe

Παρά την καταστροφή, η Τουρκία συνεχίζει τις επιθέσεις στην Συρία

Πρακτορειακό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern, (από το dpa) αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να συνεχίζει τις επιθέσεις της στον αγώνα κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων στη Συρία.

Ένα drone φέρεται να επιτέθηκε σε όχημα των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων σε επίθεση στην πόλη Κομπάνι, σκοτώνοντας έναν άμαχο, ενώ πολλοί  φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καταλάβει περιοχές στη βόρεια Συρία και έχει αναλάβει δράση εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων εκεί εδώ και πολύ καιρό. Η επίθεση έρχεται μεσούσης της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή. Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις και να επιτρέψει στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτήν την τραγωδία.

ΠΗΓΗ: Stern, dpa – Trotz BebenTürkischer Angriff in Syrien

Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους την ίδια στιγμή που επιχειρούν οι διασώστες: Να είναι υπό όρους η βοήθεια για την ανοικοδόμηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: