Ο διαπρύσιος αντιεμβολιαστής Μπολσονάρου τελικά είχε κάνει το εμβόλιο, δείχνει επίσημο έγγραφο

File Photo Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσουνάρου EPA, JoA©dson Alves




Ένα έγγραφο από τα αρχεία του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας δείχνει ότι ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρου , εκ των πλέον επιφανών αντιεμβολιαστών ηγετών στη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού και ο οποίος είχε ορκιστεί ότι δεν θα κάνει ποτέ το εμβόλιο, φαίνεται τελικώς να το έχει λάβει το 2021.

Αυτό δήλωσε την περασμένη Παρασκευή το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Βραζιλίας, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Το Γραφείο ανακοίνωσε ότι εξετάζει μια κάρτα εμβολιασμού που παρασχέθηκε από το υπουργείο Υγείας και η οποία καταγράφει τον εμβολιασμό του ακροδεξιού πρώην προέδρου, αν και αναφέρει  ότι η κάρτα θα μπορούσε να έχει αλλοιωθεί.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό εμβολιασμού του Μπολσονάρου από το υπουργείο Υγείας μετά την ορκωμοσία του νέου αριστερού προέδρου Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τον περασμένο μήνα.

 Αρχείο εμβολιασμού

«Ο φάκελος υπάρχει, αυτό είναι που γνωρίζουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του γενικού ελεγκτή Βινίσιους Καρβάλιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN Βραζιλίας.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 το 2020, ο Μπολσονάρου έκανε επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις υποβαθμίζοντας ή και περιγελώντας τη σημασία των εμβολίων και είχε πει ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιαστεί ο ίδιος. Ο Μπολσονάρου νόσησε με κορωναϊό το 2020.

Η Wall Street Journal έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπολοσονάρου σκοπεύει να επιστρέψει στη Βραζιλία τον Μάρτιο αφού πέρασε περισσότερο από ένα μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ηγηθεί της πολιτικής αντιπολίτευσης στον Λούλα και να αμυνθεί ενάντια στις κατηγορίες ότι υποκίνησε βίαιες διαμαρτυρίες άρνησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Μπολσονάρου πέταξε για τη Φλόριντα δύο ημέρες πριν ορκιστεί ο Λούλα την 1η Ιανουαρίου και αργότερα έκανε αίτηση για τουριστική βίζα έξι μηνών για να συνεχίσει τη διαμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

Θρίλερ: Λύθηκε το μυστήριο της απαγωγής της μικρής Μαντλίν μετά από 16 χρόνια; “Εγώ είμαι” λέει 22χρονη από την Πολωνία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: