Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοούνταν στην Αντιόχεια: Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο…

FILE PHOTO: Ισπανός διασώστης στην πόλη Χατάι. EPA, ERDEM SAHIN




Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας.

Κλείνει με αυτόν τον θλιβερό τρόπο το θρίλερ της αναζήτησης του ζευγαριού των ομογενών που ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία και βρήκε τραγικό θάνατο στον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα που τον αναζητούσε ο γαμπρός του.

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους»

Νωρίτερα, η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων είχε μιλήσει στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη των γονιών της.

Συγκινημένη, ανέφερε πως ψάχνει τους γονείς της από τη Δευτέρα στην Αντιόχεια.

«Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε.

Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. ‘’Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», λέει, ξεσπώντας σε κλάματα.

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», σημειώνει.

Όπως τονίζει «ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία».

Σε ερώτηση εάν κάλεσαν την ελληνική πρεσβεία, απαντά πως δεν κάλεσαν την πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά η αδερφή της κάλεσε την ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι.

Η γυναίκα έκανε ό,τι μπορούσε για να κινητοποιήσει τις Αρχές, αναρτήσεις στα social media, τηλεφωνήματα

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», λέει συγκλονίζοντας.




Σε εξέλιξη με θερμική κάμερα η επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τους Έλληνες ομογενείς, στην Αντιόχεια [εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: