Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Έκτακτο εφάπαξ επίδομα 200 -300 ευρώ για όσους δεν είδαν αυξήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 5η μονάδα του ΑΗΣ στην Πτολεμαΐδα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ




Την παροχή έκτακτου εφάπαξ επιδόματος της τάξης των 200 έως 300 ευρώ εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συγκεκριμένη ρύθμιση θα παρουσιαστεί άναλυτικά αύριο από το αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:

“Οταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% ξέραμε ότι θα την έβλεπαν όσοι δεν είχαν προσωπική διαφορά, που τη δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου- ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σήμερα ότι θα την καταργήσει. Υπήρχαν αδικίες, και μάλιστα υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν πήραν αύξηση. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο. Αναγγέλω σήμερα ότι θα υπάρξει έκτακτη βοήθημα μεταξύ 200- 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους- αύριο οι συγκεκριμένες εξαγγελίες από τους συναρμόδιους υπουργούς, με κόστος 300 εκατ. και θα δοθεί εφάπαξ”. 

 

Eπίδομα σε συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς: Aνακοινώσεις Μητσοτάκη από την Κοζάνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: