Μίλαν vs Τότεναμ για τους «16» του Champions League: Η σχέση εξάρτησης με Ζιρού και Κέϊν [video]

AC Milan’s Olivier Giroud (R) jubilates with his teammates after scoring the opening goal during the Italian Serie A soccer match between AC Milan and Torino at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 10 February 2023. EPA, MATTEO BAZZI




Η Μίλαν και η Τότεναμ, που θα βρεθούν απόψε (14/2, 22:00) αντιμέτωπες στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Champions League, έχουν ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό. Πρόκειται για την «άρρηκτη εξάρτηση», που έχουν αμφότερες από τους δύο κεντρικούς επιθετικούς τους, τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Χάρι Κέϊν, αντίστοιχα.

Μόλις πριν από δύο μήνες, στο Μουντιάλ του Κατάρ, η «αναμέτρηση» των δύο ικανότατων σέντερ φορ… έληξε με «νικητή» τον Γάλλο, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο (2-1) γκολ των «πετεινών», ενώ λίγο αργότερα, ο άσος της Τότεναμ, απέτυχε να σκοράρει για δεύτερη φορά από την «άσπρη βούλα», στερώντας από τα «τρία λιοντάρια», το ενδεχόμενο παράτασης.

Ωστόσο, η συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης, δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Ζιρού, ο οποίος στα γήπεδα του Κατάρ, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «τρικολόρ» με 53 τέρματα, καθώς οι Γάλλοι, ηττήθηκαν στον τελικό από την Αργεντινή, στην διαδικασία των πέναλτι.

Με… πληγωμένο ηθικό, ο «Ολι» χρειάσθηκε μερικές εβδομάδες για να ανακτήσει την φόρμα του, με αποτέλεσμα η Μίλαν να «κτίσει» ένα σερί από επτά ματς χωρίς επιτυχία, σε όλες τις διοργανώσεις, δεχόμενη αρκετά «χαστούκια» από την Ιντερ (3-0) στο ιταλικό Σούπερ Καπ, την Λάτσιο (4-0) και την Σασουόλο (5-2).

Και μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 της Τορίνο, χάρη στο καθοριστικό γκολ του Ζιρού, που ήταν και το έβδομο στην Serie A.

Ετσι, οι tifosi τραγούδησαν το «Giroud si è girato» (σ.σ. ο Ζιρού επέστρεψε), που αποτελεί περυσινή… έμπνευση, μετά τα δύο γκολ του έμπειρου Γάλλου, στην νίκη με 2-1 επί της Ιντερ, στο παραδοσιακό ντέρμπι.

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, έσπευσε να υπενθυμίσει πόσο σημαντικός παραμένει ο 36χρονος επιθετικός του, ακλόνητος στην θέση του, κατά το διάστημα της παρατεταμένης απουσίας του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: «Ο Ολι είναι πολύ σημαντικός παίκτης, τεχνικά και ψυχικά, είναι ηγέτης αυτής της ομάδας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον σύλλογο του Μιλάνου, ο Ζιρού, δεν έκρυψε την προτίμηση του: «Κατάφερα να κερδίσω τις καρδιές των tifosi με σημαντικά γκολ. Νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Παράλληλα, επιστρέφοντας νωρίτερα από το Κατάρ, ο Χάρι Κέιν έδειξε για άλλη μια φορά την δύναμη του χαρακτήρα του, ηγούμενος της επιθετικής γραμμής της Τότεναμ.

«Κουβαλά στην πλάτη του» τους Λονδρέζους

Αντίστοιχη εξάρτηση, με αυτήν της Μίλαν από τον Ζιρού, υπάρχει και στα «σπιρούνια» με τον Αγγλο γκολτζή, ο οποίος «κουβαλά στην πλάτη του» τους Λονδρέζους και ειδικά, δεδομένης της «αφλογιστίας» του Νοτιοκορεάτη, Χέουνγκ Μιν Σον.

 

Απόδειξη, αποτελούν τα 17 γκολ που έχει πετύχει σε 23 αγώνες, ο Κέϊν, δηλαδή όσα σημείωσε σε όλη την περυσινή σεζόν. Ταυτόχρονα, ο κορυφαίος Αγγλος επιθετικός, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Τότεναμ με 267 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με το τέρμα που σημείωσε στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι (1-0), στις 5 Φεβρουαρίου.

Αυτό το «κατόρθωμα»… χάλασε η βαριά ήττα (4-1) από την Λέστερ, ένα αποτέλεσμα που θυμίζει έντονα την αστάθεια της Τότεναμ, αλλά και υπογραμμίζει την μεγάλη εξάρτησή από τον Κέϊν.

Το συμβόλαιο του έμπειρου άσου, λήγει το 2024 και ο Κέιν βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι της καριέρας του. Δεδομένου ότι δεν δείχνει στοιχεία αγωνιστικής φθοράς, θεωρείται βέβαιο, πως έχει στα… πόδια του, τουλάχιστον 3-4 χρόνια καλού ποδοσφαίρου στο υψηλότερο επίπεδο.

Κάτι, που σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει ν’ αποδείξει κάτι περισσότερο με την ομάδα του βόρειου Λονδίνου, δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει σε μία μεταγραφή, επιπέδου Champions League.

Σε μία διοργάνωση, που ο Αγγλος άσος, μετρά 21 γκολ σε 30 ματς και βρίσκεται μόλις ένα γκολ πίσω από τον Ολιβιέ Ζιρού και τα 22 του τέρματα σε 52 συμμετοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Te Amo Mama: Συγκίνησε ο Κανός στο «Καραϊσκάκης»* 6 – 1 ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: