Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, ανάμεσα στους 25 «νέους ηγέτες» που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach (4-R) attends the opening of an Executive Board meeting at the Olympic House in Lausanne, Switzerland 05 December 2022. EPA/DENIS BALIBOUSE/POOL SWITZERLAND OUT




Μία Ελληνίδα, η Ησαϊα Κιοϊλόγλου, είναι ανάμεσα στους 25-και μόλις 6 από την Ευρώπη- νέους «Young Leaders» (νέους ηγέτες) που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για να ενταχθούν στο τετραετές πρόγραμμά της.

Το πρόγραμμα της ΔΟΕ «θα τους υποστηρίξει στη δημιουργία πρωτοβουλιών βασισμένων στον αθλητισμό βάσης με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων στις κοινότητές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι νέοι «Young Leaders» –από 25 χώρες σε πέντε ηπείρους– επιλέχθηκαν από περισσότερους από 360 υποψηφίους και έχουν δείξει το πάθος τους να χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής.

H Ησαΐα Κιοϊλόγλου, είναι ανάμεσα στους 25 νέους «Young Leaders». Photo via thessaly-science-festival.gr

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι Young Leaders της ΔΟΕ θα επωφεληθούν από τη διαδικτυακή μάθηση, την καθοδήγηση και την πρακτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνουν αποτελεσματικοί ηγέτες και φορείς κοινωνικής αλλαγής μέσω του αθλητισμού.

Κάθε νέος ηγέτης της ΔΟΕ θα λάβει επίσης συνολική χρηματοδότηση 10.000 ελβετικά φράγκα για να τον βοηθήσει να φανταστεί, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το δικό του βιώσιμο κοινωνικό έργο που βασίζεται στον αθλητισμό.

«Τα έργα τους που βασίζονται στον αθλητισμό θα σχεδιαστούν για να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGs), ευθυγραμμίζοντας με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 και συμβάλλοντας στη στρατηγική Olympism365 της ΔΟΕ που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού ως σημαντικός παράγοντας για τα Ηνωμένα Έθνη», σημειώνεται.

 

Ποια είναι

Η Ησαϊα σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2014 παρακολουθεί το Imagine Peace Youth Camp, το οποίο την εισάγει στον κόσμο της βιωματικής μάθησης και αποφασίζει ότι με αυτό θέλει να ασχοληθεί πιο συστηματικά.

Τον Μάρτιο του 2016 εντάσσεται στο workforce της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, όπου μαθαίνει σε βάθος τη βιωματική εκπαίδευση μέσω των ολυμπιακών αξιών. Επιπλέον είναι ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής μη κερδοσκοπικής ENGSO Youth.

Βασική της αρμοδιότητα είναι η δικτύωση ατόμων που επιθυμούν να συνεργαστούν κάτω από έναν κοινό κοινωνικό σκοπό και η εκπαίδευση εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε event όπως European Athletics Championship Belgrade 2017 όπου εκπαίδευσε περισσότερους από 250 εθελοντές.

Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της, είναι υπεύθυνη προγραμμάτων νεολαίας και υπεύθυνη εθελοντών στον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Academy of Ambassadors, που επιδιώκει την ενδυνάμωση δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στην επικοινωνίας της επιστήμης, την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ανάδειξή τους ως εκφραστές των αξιών της SciCo. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 300 εθελοντές για τα Athens και Thessaly Science Festival.

Με πληροφορίες από thessaly-science-festival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο «άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο», θέλει την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Μετά την Παρί, οι Καταριανοί παίζουν με τους Κόκκινους Διαβόλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: