Μέτρα-εμπόδια από το Βερολίνο στις εξαγωγές μέσω τρίτων χωρών στη Ρωσία: Την Παρασκευή το 10ο πακέτο κυρώσεων

FILE PHOTO: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Προστασίας Ρόμπρτ Χάμπεκ EPA/MARCIN OBARA POLAND OUT




Η Γερμανία έχει εκπονήσει μια σειρά μέτρων με στόχο να κλείσει τα κενά στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας, ιδίως για να αποτρέψει τη συνέχιση της εισόδου εμπορευμάτων με εμπάργκο στη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών.

Το Βερολίνο θα πιέσει ώστε τα μέτρα να αποτελέσουν βασικό μέρος του 11ου γύρου κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας, δήλωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομίας.

Το 10ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, την επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την πρόταση που συντάχθηκε στο Βερολίνο και την οποία είδε το AFP, οι εταιρείες θα πρέπει στο μέλλον να υποβάλλουν έντυπα δηλώσεων που θα περιγράφουν λεπτομερώς την τελική χρήση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες αγαθών που είναι απαραίτητα για τη «ρωσική πολεμική μηχανή».

Σε ορισμένες χώρες, ο αριθμός των ειδών όπως φορτηγά ή φορτηγά που εισάγονται από την Ευρώπη παρέμεινε σταθερός εδώ και χρόνια, αλλά “ξαφνικά αυξήθηκε απότομα με την έναρξη του πολέμου”, είπε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο RTL και στο NTV. Πιστεύει ότι μια δήλωση για τον τελικό προορισμό αυτών των αγαθών θα μπορούσε να βοηθήσει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να ελέγξουν εάν τα προϊόντα παρέμειναν στις αναφερόμενες χώρες ή εάν στη συνέχεια μεταφέρθηκαν αλλού.

«Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εναρμόνισης, εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι οι εσκεμμένες παραβιάσεις της απαίτησης υποβολής αληθών δηλώσεων τελικής χρήσης θα αποτελούν στο μέλλον ποινικό αδίκημα σε όλη την Ευρώπη», σύμφωνα με την πρόταση που εξέτασε το AFP.

Το Βερολίνο ζητά επίσης να αποτελέσουν στόχο κυρώσεων οι εταιρείες ή τα άτομα που θα βοηθούσαν τη Μόσχα να παρακάμψει τα εμπάργκο. «Τα στοιχεία εξωτερικού εμπορίου που έχουμε στη διάθεσή μας υποδεικνύουν ότι σημαντική ποσότητα αγαθών που έχει επικυρωθεί από την ΕΕ εξάγονται από την ΕΕ, και συνεπώς και από τη Γερμανία, σε ορισμένες τρίτες χώρες και στη συνέχεια από εκεί εξάγονται στη Ρωσία»,  αποκαλύπτει το υπουργείο στην πρότασή του. .

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Το Ιταλικό Ναυτικό καταγγέλλει ενισχυμένη και επιθετική παρουσία Ρώσικων πλοίων στη Μεσόγειο-“Κίνδυνος επεισοδίου”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: