Μαυρίδης στην Ευρωβουλή: Παροχή βοήθειας σε Τουρκία και Συρία “μακριά από τα βρώμικα χέρια απάνθρωπων και διεφθαρμένων αυταρχικών καθεστώτων”

File Photo: Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Παρέμβαση στη συζήτηση για την ανθρωπιστική κατάσταση μετά από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία και την συμβολή της ΕΕ, η οποία διεξήχθη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στην παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου, έκανε ο   Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D)

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που επέδειξε η Κύπρος για την συνεισφορά της με ομάδα διασωστών και ιατροφαρμακευτική βοήθεια και στην απόρριψή της από το καθεστώς Ερντογαν για πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας ωστόσο πως “ο Ερντογάν δεν είναι οι λαοί της Τουρκίας” στους οποίους απαιτείται η παροχή βοήθειας “μακριά από τα βρώμικα χέρια απάνθρωπων και διεφθαρμένων αυταρχικών καθεστώτων».

Συγκεκριμένα ο κ.Μαυρίδης, είπε:

«Το μέγεθος της τραγωδίας είναι ακόμα δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Δεκάδες χιλιάδες ζωές χάθηκαν ή αγνοούνται, καταστροφή και πόνος. Ανάμεσα σε αυτούς που χάθηκαν άδικα και 24 μαθητές, δικά μας παιδιά, από το τουρκο-κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, μαζί με τους συνοδούς τους. Από την πρώτη στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνεισφέρει με ομάδα διασωστών και ιατροφαρμακευτική βοήθεια, όμως το καθεστώς Ερντογάν την απέρριψε για πολιτικές σκοπιμότητες και κίνητρα.»

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρίδης τόνισε:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην εμπιστευόμαστε το καθεστώς Ερντογάν, αλλά ο Ερντογάν δεν είναι οι λαοί της Τουρκίας. Η ανθρωπιστική βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία πρέπει να περιλαμβάνει φορείς της κοινωνίας των πολιτών, συνδικάτα, ιατρικούς συλλόγους και άλλους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, μακριά από τα βρώμικα χέρια απάνθρωπων και διεφθαρμένων αυταρχικών καθεστώτων.»

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης και απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Επίτροπο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Επίτροπε, προέχει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση για τους λαούς που υποφέρουν. Γιατί σε τέτοιες στιγμές, η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει.»

 

Για να ευχαριστήσει στους εθελοντές: Περιοδεία Χριστοδουλίδη στα εκλογικά επιτελεία όλης της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: