Κόλαση φωτιάς στην Χιλή: Δεκάδες δασικές πυρκαγιές και 4 νεκροί * Στάχτη 140.000 στρέμματα [videos]

Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση τις ερχόμενες ημέρες, λένε οι μετεωρολόγοι. Photo via Twitter@ACNNewswireCOM




Δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη Χιλή, που θρηνεί τέσσερις νεκρούς ενώ τουλάχιστον 140.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα οχήματά τους στην πόλη Σάντα Χουάνα του Μπιόμπιο, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο.

  • Οι δύο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε έναν δρόμο ενώ οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής τις περιοχές Μπιόμπιο και Νιούμπλε, όπου έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.

  • «Οι συνθήκες τις επόμενες ημέρες θα είναι επικίνδυνες», προειδοποίησε η υπουργός.

Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου κατοικούν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

  • Λόγω των πυρκαγιών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ενώ πολλές κοινότητες εκκενώθηκαν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι σήμερα στην πρωτεύουσα του Νιούμπλε, την Τσιγιάν, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι, με κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σαντιάγο, Chile

Νεκρός 25χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Δυτική Όχθη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: