Ικανοποίηση εκφράζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν: Για τη συμφωνία Λονδίνου και Βρυξελλών για την Βόρεια Ιρλανδία

FILE PHOTO: epa10343295 US President Joe Biden and French President Emmanuel Macron greet each other before a State Dinner in their honor, on the North Portico of the White House, in Washington, DC, USA.. EPA, Chris Kleponis, POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η νέα συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετά το Brexit τροποποίηση των διευθετήσεων για την Βόρεια Ιρλανδία, συνιστά ένα «ουσιώδες βήμα» για τη διασφάλιση διατήρησης της ειρήνης που προβλέπει η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.

«Εκτιμώ τις προσπάθειες των ηγετών και των αξιωματούχων όλων των πλευρών που εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν έναν τρόπο προς τα εμπρός, ο οποίος προστατεύει τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα στην εσωτερική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στην ενιαία αγορά της ΕΕ, προς όφελος όλων των κοινοτήτων στη Βόρεια Ιρλανδία», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Λονδίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετά το Brexit τροποποίηση των διευθετήσεων για την Βόρεια Ιρλανδία, είναι μια «σημαντική απόφαση», η οποία θα «προστατεύσει» την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Χαιρετίζω αυτή τη σημαντική απόφαση, η οποία θα διατηρήσει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και θα προστατεύσει την ευρωπαϊκή μας εσωτερική αγορά», είπε ο Μακρόν με ανάρτηση στο twitter.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ:
Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα ψηφίσει υπέρ της νέας συμφωνίας για την μετά το Brexit τροποποίηση των διευθετήσεων για την Βόρεια Ιρλανδία, που συνήφθη νωρίτερα σήμερα μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Κιρ Στάρμερ στο κοινοβούλιο.

“(…) Δεν θα επιδιώξουμε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια και όταν ο πρωθυπουργός θέσει αυτή τη συμφωνία προς ψήφιση, οι Εργατικοί θα την υπερψηφίσουν”, τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τόνισε ότι η συμφωνία θα τεθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Συμφωνία – ήττα του Brexit για να περισωθεί η βρετανική οικονομία: Μαλακώνουν τα σκληρά σύνορα με Β. Ιρλανδία, γέλια στη Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: