Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου έλαβε άδεια άνευ απολαβών, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024: Αίτημα της κ. Καρσερά στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η Φιλίππα Καρσερά αποχαιρέτισε προσωρινά τους συνεργάτες της στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Άδεια άνευ απολαβών για λόγους δημόσιου συμφέροντος ενέκρινε για την Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά, το υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, στην τελευταία του συνεδρίαση πριν την ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη κατόπιν αιτήματος της κας Καρσερά, το οποίο ενέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Φιλίππα Καρσερά διπλωμάτης καριέρας στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1999, θα βρίσκεται- με βάση την απόφαση- με άδεια άνευ απολαβών για λόγους δημοσίου συμφέροντος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δυο λόγοι οδήγησαν στο αίτημα και στην έγκριση του, στην προσαρμογή στα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας αλλά και στο γεγονός ότι θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια, στα παιδιά της.

Η κα Καρσερά, είναι Πληρεξούσιος Υπουργός και τον τελευταίο χρόνο προίστατο στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Θέση, στην οποία μετατέθηκε από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, αμέσως μετά την παραίτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Μέχρι τότε ήταν επικεφαλής στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενώ προηγουμένως διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη για ευρωπαϊκά θέματα.

Η κα Καρσερά αποχαιρέτησε προσωρινά τους συνεργάτες της στο Κέντρο μέχρι την επάνοδο της στην υπηρεσία, που χρονικά και με βάση την απόφαση αναμένεται να γίνει το Ιανουάριο του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Καρσερά ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια ισχύς της άδειας άνευ απολαβών δεν θα διεκδικήσει εκπαιδευτικό επίδομα, για παιδιά διπλωματών, και αυτό θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2023.

Επιπλέον, η ίδια δεν θα συμμετέχει στην τρέχουσα διαδικασία πλήρωσης 4 θέσεων Πρέσβεων Α15 και για την οποία είχε υποβάλει αίτηση και κλήθηκε σε συνέντευξη.

Κ. ΒΕΝ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: