Οι πολίτες έχουν αποφασίσει όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον: Νέα εποχή για την Κύπρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην εξέδρα με τη σύζυγό του Φιλίππα, τον Νικόλα Παπαδόπουλο και άλλους ηγέτες. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ο λαός αποφάσισε. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πολίτες ψήφισαν και αποφάνθηκαν. Για την επόμενη πενταετία τα ηνία της χώρας θα αναλάβει ο νέος εκλεκτός του λαού. Είναι σαφές πως έχουμε βιώσει μια μακρά και έντονη προεκλογική περίοδο.

Οι εκλογές και ο χρόνος μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που χρονικά τοποθετείται την 1η Μαρτίου, είναι κατά την άποψη μας αρκετός χρόνος για εκτόνωση του κλίματος και για να επανέλθουμε σε μια νέα φάση, πιο ψύχραιμης και ήπιας αντιμετώπισης των θεμάτων.

Το έντονο κλίμα και οι αντιπαραθέσεις έχουν κουράσει τους πάντες. Ακόμη και τους πρωταγωνιστές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Το μείζον σήμερα είναι ο νέος Πρόεδρος. Αλλά και το γεγονός ότι έχει κλείσει ένας κύκλος, αυτός των παλιών πολιτικών και άνοιξε ένας νέος.

  • Ο ΝΕΟΣ Πρόεδρος έχει στο βιογραφικό του πλούσιες δράσεις και εμπειρίες και προφανώς κι αυτά έχουν μετρήσει στα κριτήρια, που έχουν θέσει οι πολίτες για να επιλέξουν διά της ψήφου τους.

Διπλωμάτης καριέρας, ακαδημαϊκός, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπουργός Εξωτερικών, είναι έτοιμος για να προσφέρει. Είμαστε σίγουροι, ότι είναι σε θέση να πέσει στα βαθιά από την πρώτη ημέρα.

Γνωρίζει τα θέματα και τοποθετώντας μια καλή ομάδα συνεργατών δίπλα του για να διαχειριστεί τα τρέχοντα, της πιεστικής καθημερινότητας αλλά και τα μεγάλα ζητήματα, θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Το ελπίζουμε.

Αυτή είναι η προσδοκία των πολιτών. Η επιλογή των συνεργατών είναι η πρώτη δοκιμή για τον Πρόεδρο. Θα κριθεί από τις επιλογές του και θα ελέγχεται για τις πολιτικές που θα υιοθετήσει και θα εφαρμόσει. Είτε ο ίδιος είτε διά των συνεργατών του. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. Αυτή είναι και η αποστολή των ΜΜΕ.

Η ΚΥΠΡΟΣ έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μετά τις χθεσινές εκλογές. Ο Πρόεδρος είναι νέος, υπάρχουν όμως συσσωρευμένα προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπισθούν αμέσως.

Την ίδια ώρα, είναι προφανές πως οι πολίτες έχουν αποφασίσει όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Ο νέος αρχηγός του κράτους, θα έχει περίοδος χάριτος. Αλλά αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ.

Άλλωστε είναι γνωστό πως ο προκάτοχός του, το 2013 πριν καλά- καλά εγκατασταθεί στο προεδρικό βρέθηκε ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης του τραπεζικού συστήματος.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Νίκος, πρόεδρος κερδίζοντας τα δυο μεγάλα κόμματα: Η  μετακίνηση ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ στον Μαυρογιάννη δείχνει πως ξεθωριάζουν τις ιδεολογικές κόκκινες γραμμές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: