“Η Μάσκαρα του Αγίου Βαλεντίνου” – Ο Banksy ξαναχτυπά με τοιχογραφία ενάντια στη βία κατά των γυναικών [videos]

Η νέα, όπως πάντα, εντυπωσιακή και προκλητική τοιχογραφία το Banksy για την βία κατά των γυναικών, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Photo: Instagram@Banksy




Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Μπάνκσι [Banksy] επιβεβαίωσε ότι μια νέα τοιχογραφία που δείχνει μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι να σπρώχνει έναν άνδρα μέσα σε εγκαταλειμμένο καταψύκτη οριζόντιου τύπου είναι δικό του έργο, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το έργο τέχνης, το οποίο ο Μπάνκσι τιτλοφόρησε στον ιστότοποό του “Η μάσκαρα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου”, εμφανίστηκε στην παραλιακή πόλη Μάργκεϊτ, στην ανατολική Αγγλία, τη νύχτα της Κυριακής.

“Πάλη ενάντια στη βία κατά των γυναικών ακόμη και τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πάντα!’ γράφει ο καλλιτέχνης στην ανάρτησή του στο Instagram.

Ο Μπάνκσι δίνει συνήθως λίγα στοιχεία για τη δουλειά του, η οποία εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για σύντομες επιβεβαιώσεις αυθεντικότητας των έργων του στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τοιχογραφία που έγινε στο πλάι  κτιρίου στο Μαργκέιτ του Κεντ, δείχνει μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950, που φορά μια κλασική μπλε ποδιά κουζίνας και κίτρινα γάντια. Έχει ένα πρησμένο μάτι και ένα δόντι που λείπει και φαίνεται ότι σπρώχνει τον σύντροφό της μέσα σε έναν καταψύκτη.

Ο καταψύκτης είναι πραγματικός και εγκαταλελειμμένος, μαζί με άλλα σκουπίδια, όπως μια σπασμένη πλαστική καρέκλα.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

 

 

Με πληροφορίες από Sky News 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: