Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Ελληνοτουρκικά και διεργασίες για υπουργικό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η οικονομία μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία, οι διεργασίες για τη συγκρότηση του Υπουργικού από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, είναι τα κύρια θέματα στις κυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Αλλα θέματα είναι η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές του υγραερίου, ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία και το αποτέλεσμα των μητροπολιτικών εκλογών στην Πάφο.

H «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πρόταση Τουρκίας» γράφει ότι ηπιότερος στις δηλώσεις του και για το Κυπριακό είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλάζοντας στρατηγική και μετά την άμεση βοήθεια της Ελλάδας στους φονικούς σεισμούς οι σχέσεις με την Ελλάδα ομαλοποιούνται.

Στις μητροπολιτικές εκλογές Πάφου οι εκλεκτοί είναι οι Αρχιμανδρίτες Τυχικός Βρυωνής και Ιωάννης Ιωάννου και ο Αμαθούντος Νικόλαος, γράφει σε άλλο θέμα. Γράφει επίσης ότι σε μια βδομάδα θα τερματιστούν οι αναπάντητες κλήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Διαφοροποίηση σε χρόνο ρεκόρ για την κυπριακή οικονομία» γράφει ότι δεν επαληθεύτηκαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη πιο σεισμογενή ζώνη παγκοσμίως, τη ζώνη Αλπεων – Ιμαλαϊων στην οποία εκδηλώνεται το 15% των σεισμών παγκοσμίως. Γράφει αλλού ότι επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια σε ό,τι αφορά τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Όλα στην ώρα τους» γράφει ότι συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς τους υπουργούς που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτορεπορτάζ για την παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση χθες στη Λεμεσό.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο στερνό αντίο στη μαστόρισα της κυπριακής παράδοσης, την Κυριακού Πελαγία, που κηδεύτηκε χθες.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Αυτοεγκλωβισμός Χριστοδουλίδη στους όρους που έθεσε για τις υπουργοποιήσεις» και γράφει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα, με δυσκολίες και μουρμουρητά από τα κόμματα που τον στήριξαν.

Αλλού αναφέρεται σε ερωτήματα που θέτει η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας για τις αυξήσεις στην τιμή του υγραερίου μήνα με τον μήνα την ώρα που στην Κύπρο οι τιμές όλων των καυσίμων έχουν μειωθεί σημαντικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από χθες η Κύπρος βρίσκεται σε ρυθμούς καρναβαλιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Το μεγάλο ψέμα: Με αυτά και με εκείνα ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς βοήθησε να εκλεγεί …”ρωσόφιλος” Πρόεδρος στην Κύπρο!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: