Η Αμερικανική Ford καταργεί 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σε 3 χρόνια: Κυρίως σε Γερμανία και Βρετανία

FILE PHOTO The Ford Mustang is displayed during the media preview at the the Chicago Auto Show at McCormick Place in Chicago, Illinois, USA, 09 February 2023.EPA/TANNEN MAURY




Η Ford σχεδιάζει να καταργήσει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά την επόμενη τριετία, εκ των οποίων οι 3.600 θα είναι στη Γερμανία και στη Βρετανία, κυρίως στους τομείς της μηχανικής και της ανάπτυξης προϊόντων, αλλά και στη διοίκηση της εταιρείας.

Το ανακοίνωσε σήμερα η Ford επικαλούμενη τα αυξανόμενα κόστη και την αναγκαιότητα για μια δομική αναδιάρθρωση καθώς στρέφεται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συγκεκριμένα, περίπου 2.300 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στη Γερμανία, 1.300 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 200 στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανακοίνωσε η εταιρεία προσθέτοντας ότι σκοπεύει να επιτύχει τις περικοπές μέσω προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα διατηρήσει περίπου 3.400 μηχανικούς στην Ευρώπη, οι οποίοι θα βασιστούν στη βασική τεχνολογία που παρέχουν οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ και θα την προσαρμόσουν στους ευρωπαίους πελάτες, δήλωσε ο Μάρτιν Σάντερ, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης.

Mε πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡ.ΜΙΒρετανία 
Ελλάδα Αθήνα 

Ο σεισμός γονατίζει οικονομικά την Τουρκία: Στα 84 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος της καταστροφής εκτιμούν Τούρκοι επιχειρηματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: