H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Ο σεισμός στην Τουρκία και οι διεργασίες στον ΔΗΣΥ, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι διεργασίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό για επιλογή υποψηφίου για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τρίτη.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Πριμοδότησαν τον Μαυρογιάννη» για να εξοντώσουν ΔΗΣΥ-Αβέρωφ», σημειώνοντας ότι ένα ποσοστό 3-4% κινήθηκε «περιέργως» στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και την πρώτη Κυριακή.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στον σεισμό σε Τουρκία και Συρία, γράφοντας ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.300. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση φόνου στη Λευκωσία με θύμα 21χρονο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Επιχειρεί να επιβάλει Χριστοδουλίδη ο Πρόεδρος» αναφέρεται σε «έντονες πιέσεις» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τον κ. Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ για στήριξη στον κ. Χριστοδουλίδη και για ισχυρή αντίσταση από Αβέρωφ Νεοφύτου, Υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις συναντήσεις του Α. Μαυρογιάννη για τον β’ γύρο των εκλογών. Σε άλλο θέμα, ο «Πολίτης» γράφει για τον φονικό σεισμό 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Ώρα συναγερμού στην Πινδάρου» στο κύριο θέμα της αναφέρει ότι το δίλημμα για το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ είναι στήριξη στον Ν. Χριστοδουλίδη ή ψήφος κατά βούληση και ότι απομακρύνεται το σενάριο στήριξης Ανδρέα Μαυρογιάννη, λόγω ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή με χιλιάδες νεκρούς» αναφερόμενη στον σεισμό σε Τουρκία-Συρία.

Σε άλλο θέμα, «ο Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι σεισμολόγοι προειδοποιούν για σεισμό και στην Κύπρο, λόγω «σεισμικού κενού».

Η εφημερίδα «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Κυπριακό, ήθος και αξιοπιστία μετρούν υπέρ του Α. Μαυρογιάννη», αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις στις οποίες προβαίνει ο κ. Μαυρογιάννης με πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες.

Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό στην Τουρκία και ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων. Σε άλλο θέμα, η «Χαραυγή» αναφέρεται σε απεργία στο λιμάνι της Λάρνακας, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν εκδικητικές απολύσεις.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Τεράστιος σεισμός σκοτώνει πάνω από 2.400 σε Τουρκία, Συρία», αναφέροντας ότι οι διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άγνωστο αριθμό ανθρώπων και ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση που πρέπει να πάρει ο ΔΗΣΥ για το ποιον θα υποστηρίξει στον επόμενο γύρο των εκλογών. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για να στηρίξει ο ΔΗΣΥ τον υποψήφιο της επιλογής του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Πως είδε ο διεθνής Τύπος το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: