«Γάλα της Παναγιάς», το ξύσμα του βράχου από το παρεκκλήσι της Βηθλεέμ: Θαύμα που θεραπεύει τη στειρότητα ή βαριά βιομηχανία απάτης; [videos]

Η είσοδος του Milk Grotto στη Βηθλεέμ Πηγή https://www.flickr.com/photos/kudumomo/




Το «μητρικό γάλα της Παναγίας» αποτελεί εδώ και αιώνες μια ακόμη αφορμή για τη διαφωνία όσων το χαρακτηρίζουν απάτη και όσων πιστεύουν στις θαυματουργές του ιδιότητες.

Ακόμη και σήμερα, το «γάλα» σε σκόνη της Παναγίας χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τη στειρότητα και αντικείμενο λατρείας. Τα ζευγάρια που μάχονται με τη στειρότητα συχνά του αποδίδουν θαυματουργές δυνάμεις.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο Chapel of the Milk Grotto στη Βηθλεέμ, όπου η πίστη και η γονιμότητα πάνε χέρι-χέρι.

Το Milk Grotto στη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης, είναι αφιερωμένο στη θεία μητρότητα της Παναγίας. Τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μουσουλμάνοι πιστοί ισχυρίζονται ότι όταν η Αγία Οικογένεια βρήκε καταφύγιο κατά τη διάρκεια της Σφαγής των Νηπίων από τον Βασιλιά Ηρώδη, η Μαρία έχυσε μερικές σταγόνες από το μητρικό γάλα της που μετέτρεψαν τους τοίχους της σπηλιάς σε λευκό χρώμα.

Επί αιώνες έως σήμερα άνθρωποι εξακολουθούν να πίνουν τη σκόνη του ασβεστολιθικού βράχου των τοίχων των σπηλαίων, που είναι γνωστή ως γάλα σε σκόνη της Παναγίας, για να θεραπεύσουν τη στειρότητά τους. Οι πιστοί συχνά μοιράζονται ιστορίες θαυματουργών γεννήσεων αφού προσευχήθηκαν στο σπήλαιο, ανέφερε το BBC. Στην είσοδο του παρεκκλησίου του Milk Grotto υπάρχουν εκατοντάδες γράμματα που περιγράφουν αυτά τα θαύματα που στέλνονται από όλο τον κόσμο.

Αυτές τις μέρες, το υπόγειο σπήλαιο είναι γεμάτο με βωμούς και έργα τέχνης της Παναγίας και του παιδιού της. Όμως ο χώρος ήταν τόπος φόρου τιμής από τον 4ο αιώνα μ.Χ., με εκκλησία που χτίστηκε τη βυζαντινή εποχή. Ο Πάπας Γρηγόριος XI έδωσε την άδεια για τη μεγέθυνση της εκκλησίας τον 14ο αιώνα και το σημερινό παρεκκλήσι του Milk Grotto χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

Πηγή https://www.flickr.com/photos/diaz/

Ενώ το Εθνικό Καθολικό Μητρώο ανέφερε ότι το γάλα σε σκόνη «μπορεί να ληφθεί μόνο με προσωπική επίσκεψη στο ιερό», το Διαδίκτυο λέει μια άλλη ιστορία. Διάφοροι ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένου του Etsy και του eBay, διαφημίζουν τη διαθεσιμότητα φακελίσκων με τα πράγματα, τα οποία οι χρήστες υποτίθεται ότι αναμειγνύουν με νερό ή γάλα προτού καταναλώσουν και προσευχηθούν για μια θαυματουργή γέννα.

Όπως πολλά από τα κειμήλια που κυκλοφορούν, το όλο θέμα φαίνεται κάτι παραπάνω από λίγο ανήθικο. Το να πείσεις απελπισμένους πάσχοντες από υπογονιμότητα ότι πρέπει να κάνουν ένα προσκύνημα στη Βηθλεέμ και να καταναλώσουν γάλα σε σκόνη της Παναγίας (γνωστός και ως ασβεστόλιθος) μου φαίνεται εκμετάλλευση. Για τις εκατοντάδες υπογόνιμες γυναίκες που κατάφεραν να μείνουν έγκυες μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο, είναι πίστη.

Ο Καλβίνος, ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης κατά τον 16ο αιώνα, δεν ήταν λάτρης των θρησκευτικών κειμηλίων. Έγραψε ακόμη και το The Treatise About Relics , στο οποίο κορόιδευε τη λατρεία των λειψάνων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του μητρικού γάλακτος της Παναγίας, περιγράφοντας όλη τη θλιβερή υπόθεση ως «δόλια».

«Όσον αφορά το γάλα, δεν υπάρχει ίσως πόλη, μοναστήρι ή γυναικείο μοναστήρι, όπου να μην εμφανίζεται σε μεγάλες ή μικρές ποσότητες», αποδοκίμασε ο Καλβίνος. «Πράγματι, αν η Παναγία ήταν νοσοκόμα σε όλη της τη ζωή, ή γαλακτοκομείο, δεν θα μπορούσε να παράγει περισσότερα από όσα παρουσιάζονται ως δικά της σε διάφορα μέρη».

Πηγή ancient-origin

Αυτά είναι τα 10 πιο άχρηστα μέρη του ανθρώπινου σώματος σύμφωνα με τους επιστήμονες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: