Eκλογές στις 9 Απριλίου και ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών αρχηγών: Δε διαψεύδει δεν επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

FILE PHOTO Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση εάν πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές στις 9 Απριλίου, με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν αργούν, απάντησε πως «ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί».

Όταν ρωτήθηκε ακόμη πόσα υπουργικά συμβούλια έχουμε μπροστά μας, σημείωσε ότι αυτό θα καθοριστεί ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή, κάτι που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική και σε κάθε προεκλογική εκστρατεία είναι ζήτημα διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συζητήσεις και διαλόγους στο Κοινοβούλιο, τόσες που δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά.

Σε ερώτηση πώς «διαβάζει» την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές, απάντησε «τη διαβάζω όπως την έγραψε». «Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Στηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ και την παράταξη που υπηρετεί με συνέπεια 50 χρόνια και θα είναι στην πρώτη γραμμή για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα με την κ. Νικολάου είπε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι και είναι γνωστές οι εκδοχές της ίδιας, καθώς και η ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ σημείωσε πως τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως πρόκειται για διατάξεις που εκσυγχρονίζουν τη διαδικασία και κάνουν πιο λειτουργικό το πλαίσιο.

Σε ερώτηση εάν το τραπέζι της Σαρακοστής είναι φθηνότερο, όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ή ακριβότερο, όπως λέει ο ΙΝΚΑ, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρές ενδείξεις ότι πολλές τιμές είναι χαμηλότερα από πέρυσι.

«Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε ό,τι προβλέπεται για να υπάρχει επάρκεια αγαθών, η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί ότι υπάρχει ζήτημα εισαγόμενης ακρίβειας για αυτό παίρνουμε μέτρα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. Αρμένης
Ελλάδα Αθήνα

Στο 6,5% το προβάδισμα της ΝΔ στη βάση οκτώ πρόσφατων δημοσκοπήσεων: ΝΔ 30,9% ΣΥΡΙΖΑ 24,4% ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 10,4/%

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: