Δεν σταματούσαν να χειροκροτούν: Αποθεωτική ιστορική εμφάνιση Ζελένσκι στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου [live]

Στιγμιότυπο από την απευθείας μετάδοση της επίσκεψης Ζελένσκι στο Ουέστμινστερ/ UK Parliament




Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέσπασε ατελείωτα χειροκροτήματα και επευφημίες καθώς ξεκίνησε την ιστορική του ομιλία στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που απευθύνεται στους βουλευτές στην Αίθουσα του Ουέστμινστερ, το παλαιότερο τμήμα του κοινοβουλίου, μετά την πρώην ηγέτη της Μιανμάρ Aung San Suu Kyi, η οποία βρίσκεται τώρα στη φυλακή, το 2012.

Φορώντας τη συνηθισμένη του στρτιωτική στολή, ο Ζελένσκι μπήκε στη διάσημη αίθουσα με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους βουλευτές.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Ζελένσκι είπε: «Πάντα θα επικρατούμε του κακού.

“Ξέρουμε ότι η ελευθερία θα κερδίσει. Ξέρουμε ότι η Ρωσία θα χάσει.”

Ευχαρίστησε «όλο τον λαό της Αγγλίας και της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» για την υποστήριξή τους, εκ μέρους «των ανθρώπων μας που βρίσκονται τώρα στα χαρακώματα κάτω από τα πυρά του εχθρικού πυροβολικού».

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει στενή σχέση με τον Ζελένσκι και υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, εθεάθη στο πλήθος των πολιτικών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγο πριν τις 10.30 με αεροπλάνο της RAF στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ.

Αφού μπήκε στο Νο 10, ο  Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Βρετανία για τη «μεγάλη υποστήριξή της από τις πρώτες ημέρες της πλήρους εισβολής» και είπε ότι η χώρα του έχει «πολύ καλές σχέσεις με τον Ρίσι».

Η επίσκεψη είναι μόνο η δεύτερη επίσκεψη του Ζελένσκι εκτός Ουκρανίας από την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σταμάτησε στην Πολωνία στο δρόμο της επιστροφής.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα και θα επισκεφθεί επίσης ουκρανικά στρατεύματα που εκπαιδεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγες στιγμές μετά την άφιξη του Ζελένσκι, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε περαιτέρω κυρώσεις σε εταιρείες που προμηθεύουν εξοπλισμό στη Ρωσία για τον πόλεμο και σε Ρώσους συνδεδεμένους με «κακόβουλα οικονομικά δίκτυα», βοηθώντας τις ελίτ του Κρεμλίνου να διατηρήσουν τον πλούτο και την εξουσία.

Με πληροφορίες από SkyNews

Έφτασε στο Λονδίνο ο Ζελένσκι: Θα δει τον βασιλιά Κάρολο και τον Σούνακ – Θα μιλήσει στο κοινοβούλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: