Boυλή: Τελευταία ομιλία Κεγκέρογλου με χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες [video]




Συγκινημένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε και επισήμως από το βήμα της Ολομέλειας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και θα κατέλθει για το αξίωμα του δημάρχου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε ότι, όπως είχε πει «ο Ανδρέας Παπανδρέου η Αυτοδιοίκηση αποτελεί βάθρο της δημοκρατίας, μοχλό ανάπτυξης και στήριγμα της κοινωνίας σε κρίσιμες περιόδους παρά τα προβλήματα και τις περιπέτειές της». Σημείωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στην Αυτοδιοίκηση τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 και στη συνέχεια ο “Καποδίστριας” και ο “Καλλικράτης” ενίσχυσαν την Αυτοδιοίκηση και την εναρμόνισαν με τον χάρτη της τοπικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «καμία όμως μεταρρύθμιση δεν είναι στατική και πολύ περισσότερο δεν είναι θέσφατο».

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως «η αποσπασματικότητα και οι σκοπιμότητες στις νομοθετικές παρεμβάσεις για τους ΟΤΑ» γίνονται «βούτυρο στο ψωμί τοπικών ομάδων που έχουν αυτοσκοπό όχι τόσο τη διαχείριση της τοπικής εξουσίας αλλά τη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι».

Ο κ. Κεγκέρογλου κατήγγειλε πως «εάν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα διενεργηθούν άμεσα, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό αρνητικό φαινόμενο που διαπίστωσα, τώρα που ασχολούμαι αυτό το διάστημα, καθώς ήρθαν άνθρωποι και μου είπαν ότι κατά τις προηγούμενες εκλογές, τους έβαλαν την υπογραφή τους και κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους και στη συνέχεια με απειλές και εκβιασμό δεν τους άφηναν να την αποσύρουν». Για αυτό ζήτησε να προβλεφθεί το γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω ΚΕΠ ή έστω δικηγόρου.

Ο βουλευτής ζήτησε την αποδοχή από τον υπουργό Εσωτερικών της τροπολογίας που κατέθεσε για το δικαίωμα διορισμού στον δημόσιο τομέα συγγενών θυμάτων του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι και από τις πλημμύρες στις 15 Οκτωβρίου στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, σχολίασε το παρατεταμένο χειροκρότημα που έλαβε ο κ. Κεγκέρογλου από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, λέγοντας πως «επί πολλά χρόνια υπήρξε ένας μαχητικότατος βουλευτής, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας μας γενικότερα, αλλά και του Νομού του ειδικότερα».

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ευχήθηκε στον κ. Κεγκέρογλου «καλή επιτυχία στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, στη νέα φάση της πολιτικής του ζωής» επισημαίνοντας πως «η παράταξή μας έχει ιδιαίτερη αγάπη στην αυτοδιοίκηση» και «είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά σε αυτήν την αναβαθμισμένη και μια άλλης αντίληψης λειτουργία της αυτοδιοίκησης».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ανέφερε πως «είμαστε βαθιά συγκινημένοι. Σήμερα είναι η τελευταία ομιλία την οποία έδωσε ο αγαπημένος μας συνάδελφος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανοίγει πλέον μια νέα ρότα στη ζωή του ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Και από το βήμα της Βουλής θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να συνεχίσει με την ίδια εντιμότητα, με το ίδιο πάθος, να δίνει αυτές τις τόσο δυναμικές μάχες σ’ αυτήν τη νέα πορεία την οποία χαράσσει. Είμαστε όλοι δίπλα του και είναι πραγματικά σήμερα μια συγκινητική μέρα για εμάς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ευχήθηκε στον κ. Κεγκέρογλου καλή επιτυχία στο νέο περιβάλλον στο οποίο επίλεξε να δώσει την εκλογική μάχη, αυτό της Αυτοδιοίκησης. «Με τον Βασίλη», είπε, «ήμασταν μαζί στο υπουργείο Εργασίας τη δύσκολη περίοδο 2012-2014, ως υφυπουργός εκείνος, ως υπουργός εγώ. Πρέπει να πω ότι είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Μαζί πετύχαμε πολλά πράγματα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Το μεγάλο επίτευγμα ήταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως τελευταία χώρα της Ευρώπης. Φέραμε όμως τη μεγάλη καινοτομία στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, κάτι το οποίο σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τις επόμενες κυβερνήσεις ως πυλώνας αντιμετώπισης των κοινωνικά αδύναμων».

Θερμά λόγια για την μαχητικότητά του και τις αρχές του Βασίλη Κεγκέρογλου εξέφρασαν και η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη αλλά και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ευχαρίστησε όλους του συναδέλφους του βουλευτές από όλα τα κόμματα για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που έκανε αποδεκτή την τροπολογία του και συμφώνησε να υπάρξει ένας πάγιος νόμος για τέτοιες περιπτώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Με… στολή καγκελαρίας ακόμη και σήμερα η Μέρκελ στον φούρνο της γειτονιάς της για ρολά κανέλας [εικόνα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: