Αποδεκατίζονται με πρωτοφανή ρυθμό οι δυνάμεις του Πούτιν: Πενταπλασιάστηκαν μέσα σε μέρες οι νεκροί [videos]

FILE PHOTO: Μαζική ταφή Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Screenshot via YouTube@UATVEnglish/




Το BBC κατάφερε να ταυτοποιήσει τα ονόματα 14.709 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, με βάση ανοιχτές πηγές, ενώ την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωνε ότι η μισθοφορική Wagner έχει χάσει πάνω από 30.000 άνδρες, με το  90% να είναι πρώην κατάδικοι

Τις τελευταίες 14 ημέρες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ήταν πενταπλάσιος από τα συνήθη εβδομαδιαία στοιχεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέπεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία στο Ντονμπάς.

Οι επιβεβαιωμένες απώλειες άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου.

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, ρωσικές πηγές ανέφεραν συστηματικά περίπου 250-300 θανάτους κάθε εβδομάδα. Τον Ιανουάριο, οι αριθμοί αυτοί διπλασιάστηκαν.

Αλλά γενικά, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, η Ρωσική Υπηρεσία του BBC, μαζί με τη Mediazona (που χαρακτηρίζεται στη Ρωσία ως “ξένος πράκτορας”) και μια ομάδα εθελοντών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ονόματα 1.679 νεκρών, αριθμός πέντε φορές μεγαλύτερος από τα συνηθισμένο αριθμό νεκρών ανά εβδομάδα.

  • Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών απωλειών από την εισβολή στην Ουκρανία.

“Και μιλάμε μόνο για τα στοιχεία που μπορέσαμε να βρούμε και να επαληθεύσουμε από ανοιχτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι σίγουρα ακόμη μεγαλύτερος”, γράφει το BBC.

Ο Λευκός Οίκος για τη Wagner

Πάνω από 30.000 άνδρες είναι οι απώλειες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν ότι το 90% των στρατιωτών της Βάγκνερ που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο ήταν πρώην κατάδικοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC (ρωσική υπηρεσία)

Der Spiegel: Τις θέσεις των φονικών εκτοξευτών HIMARS και των αντιαεροπορικών IRIS -T SLM στην Ουκρανία έψαχνε συλληφθείς Γερμανός κατάσκοπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: