Απεργούν οι ηθοποιοί, ζητούν απόσυρση του ΠΔ για την καλλιτεχνική εκπαίδευση: Συγκέντρωση του ΣΕΗ την Πέμπτη στην Πλ. Συντάγματος

FILE PHOTO: Ηθοποιοί με μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξίσωση των πτυχίων τους με το απολυτήριο Λυκείου, μπροστά από το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Προειδοποιητική 48ωρη απεργία ξεκινούν από σήμερα 1/2, τα μέλη του ΣΕΗ και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Αιτήματα της κινητοποίησης των καλλιτεχνών είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, τη ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το προεδρικό διάταγμα.

Πηγή: ertnews

Ποιοι δούλευαν και πώς στην Αρχαία Αθήνα; Έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης για τους ανθρώπους και τα μέσα εργασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: