Ξεπερνούν τους 25.000 οι απεργοί υγειονομικοί στη μεγαλύτερη κινητοποίηση της Βρετανικής ιστορίας: H κυβέρνηση τους κατηγορεί ότι θέτουν ζωές σε κίνδυνο

FILE PHOTO: Ασθενοφόρα του NHS έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο, Βρετανία, 01 Δεκεμβρίου 2022. EPA, ANDY RAIN




Η Βρετανία βιώνει τη μεγαλύτερη απεργία προσωπικού ασθενοφόρων στην ιστορία της, με αιτήματα μισθολογικά και στελέχωσης, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην τηλεφωνούν παρά μόνο σε περίπτωση σε κινδύνου ζωής.

Έως και 25.000 άτομα θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη απεργία των παραϊατρικών μέχρι σήμερα, με αιτήματα μισθολογική αύξηση στο ύψος του πληθωρισμού και στελέχωση των υπηρεσιών.

Οι επικεφαλής του εθνικού συστήματος υγείας φοβούνται ότι η δράση θα μπορούσε να είναι η πιο επιζήμια μέχρι στιγμής καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν στο σπίτι έχει αυξηθεί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

O υπουργός Υγείας συμβούλεψε τους πολίτες να μην καλούν την άμεση βοήθεια παρά μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και όταν κινδυνεύει ζωή.

Ο υπουργός για τις Επιχειρήσεις, δήλωσε ότι οι απεργοί θέτουν «ζωές σε κίνδυνο» ενώ ανακοίνωσε νέα νομοθεσία όπου κατά την διάρκεια απεργίας να καλύπτεται υποχρεωτικά ένα ικανοποιητικό ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης από το προσωπικό ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους εργαζόμενους σιδηροδρόμων.

Οι περιπτώσεις που καλύπτονται στην άμεση βοήθεια είναι η πρώτη κατηγορία που περιλαμβάνει καρδιακή ανακοπή, ενώ δεν εξασφαλίζεται η κατηγορία 2 που καλύπτει καταστάσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα και σήψη.

Ο υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ, συμφώνησε να εξετάσει πρόταση που έγινε από τους διαπραγματευτές των συνδικάτων στις συνομιλίες της Δευτέρας, για συμφωνία με αύξηση το επόμενο έτος και αναδρομική ισχύ αυτόν τον Ιανουάριο.

Ωστόσο καμμία συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμη με τους τομείς που απεργούν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ασφυκτιά το βρετανικό σύστημα υγείας: Επτά εκατομμύρια πολίτες σε λίστες αναμονής για νοσοκομεία

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: