“United by Music” – Αποκαλύφθηκε το σήμα της Eurovision 2023 του Λίβερπουλ [video]

Στο σήμα της Eurovision 2023 κυριαρχούν τα χρώματα της Ουκρανίας [ κίτρινο και μπλε] ενώ οι καρδιές δείχνουν να πάλλονται στον ίδιο ρυθμό με το σύνθημα να είναι “Ενωμένοι από τη μουσική”.




Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλθα έχει το σλόγκαν “United by Music” [Ενωμένοι από τη Μουσική] , με το σήμα του να δείχνει  καρδιές να χτυπούν μαζί στον ίδιο ρυθμό.

Το BBC ανακοίνωσε ότι η γραφιστική αυτή απόδοση «αντανακλά την ίδια την προέλευση του διαγωνισμού», ο οποίος δημιουργήθηκε αρχικά ως πείραμα εκπομπής για να ενώσει την Ευρώπη.

 

 

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή είναι πολύ επικίνδυνο λόγω πολέμου να γίνει στην Ουκρανία, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό το  2022.

Οι σημαίες και των δύο χωρών έχουν χρησιμοποιηθεί ως έμπνευση για το χρωματικό σχέδιο.

Μια επίσημη τελετή παρουσίασης, με οικοδεσπότες τους Rylan Clark και AJ Odudu, θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα από το St George’s Hall του Λίβερπουλ.

Οι περισσότερες συμμετέχουσες χώρες θα μάθουν επίσης σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστούν.

Οι τοπικοί μαθητές σχολείων, καθώς και μέλη της ουκρανικής κοινότητας που έχουν εγκατασταθεί στο Λίβερπουλ από την έναρξη του πολέμου, θα συμμετέχουν στην κλήρωση κατανομής.

Οι ημιτελικοί στις 9 και 11 Μαΐου θα δουν 31 διαγωνιζόμενους να περιορίζονται σε 20 αγώνες από το κοινό – σε μια αλλαγή στους κανόνες – πριν από τον μεγάλο τελικό στις 13 Μαΐου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία προκρίνονται αυτόματα στον τελικό λόγω του ποσού που πληρώνουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς τους για να λάβουν μέρος.

Η Ουκρανία θα πάει επίσης κατευθείαν στον τελικό ως νικήτρια του 2022.

Οι νικητές του προηγούμενου έτους διοργανώνουν κανονικά την επόμενη εκδήλωση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο χάρη στον Σαμ Ράιντερ το 2022 και το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει το φετινό σόου για λογαριασμό της Ουκρανίας.

 

Στο πλαίσιο της κλήρωσης της Τρίτης, ο δήμαρχος της περσινής διοργανώτριας πόλης, του Τορίνο, θα παραδώσει «τα κλειδιά» της Eurovision καθώς και τα επίσημα διακριτικά του διαγωνισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ και η Συνδυασμένη Αρχή της Περιφέρειας της πόλης του Λίβερπουλ θα πληρώσουν περίπου 4 εκατομμύρια λίρες για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων εκτός της αρένας.

Θα υπάρχουν εκδηλώσεις σε όλο το Λίβερπουλ – συμπεριλαμβανομένου ενός fan park με μεγάλες οθόνες για όσους δεν μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για τις εννέα παραστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των πρόοβών) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Eurovision.

Ο κύριος όγκος του προϋπολογισμού για την εκδήλωση ζωντανής μουσικής με τις περισσότερες προβολές στον κόσμο θα πέσει στο BBC ως οικοδεσπότης – ένα εκτιμώμενο κόστος μεταξύ 8 και 17 εκατομμυρίων στερλινών.

Οι ανταγωνίστριες χώρες – μέσω των εθνικών τους ραδιοτηλεοπτικών φορέων – πληρώνουν επίσης τέλος εισόδου.

Αποκαλύπτοντας το λογότυπο, ο Μάρτιν Γκριν, διευθύνων σύμβουλος της εκδήλωσης για το BBC, δήλωσε:

«Η φετινή ταυτότητα συνοψίζει τέλεια τις καταπληκτικές συνεργασίες σε όλο τον διαγωνισμό και, το πιο σημαντικό, τη δύναμη της μουσικής να φέρνει κοντά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Βίκτωρ Βερνίκος, ετών 16: Ο μικρότερος διαγωνιζόμενος που έστειλε ποτέ η Ελλάδα στη Eurovision

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: