Πρωτόγνωρες σκηνές στη Βουλή των ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στα χέρια στο παζάρι για την εκλογή Μακάρθι [video]

epaselect epa10393416 Republican Representative from Alabama Mike Rogers is restrained after yelling at Republican Representative from Florida Matt Gaetz, who refused to vote for Leader Kevin McCarthy to be the next speaker of the House of Representatives, in the US Capitol in Washington, DC, USA 06 January 2023. EPA/JIM LO SCALZO




Πρωτόγνωρες εικόνες κατέγραψε η κάμερα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου Κέβιν Μακάρθι.

Υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκαν 15 ψηφοφορίες για να καμφθεί η αντίσταση τραμπικών «ανταρτών» βουλευτών και να λάβει o Μακάρθι την απαραίτητη στήριξη για να ψηφιστεί πρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σε ζωντανή μετάδοση και με ανοιχτά μικρόφωνα, εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ρίτσαρντ Χάντσον να πλησιάζει από πίσω τον συνάδελφό του από την Αλαμπάμα Μάικ Ρότζερς, να του κλείνει το στόμα με το χέρι και να τον απομακρύνει προκειμένου να τον προλάβει από το να «αρπάξει» τον επίσης Ρεπουμπλικανό βουλευτή της Φλόριντα, Ματ Γκετζ.

Όλα αυτά γιατί όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CBS, ενώ ο Μακάρθι χρειαζόταν την ψήφο του για να εκλεγεί, ο Γκετζ ψήφισε «παρών» την τελευταία στιγμή. Κάτι που εξόργισε ορισμένους συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Ρότζερς, ο οποίος συγκρατήθηκε από τον Χάντσον προκειμένου να μην επιτεθεί στον Γκετζ.

Πηγή Ertnews

Όμηρος για πάντα: Πόσα «έδωσε» στους ακροδεξιούς ο Κέβιν Μακάρθι για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: