Το κύρος και η φήμη του Γενικού Γραμματέα και βεβαίως του ΟΗΕ “βούτηξαν” στα τάρταρα: Καλύπτει τις παρανομίες των κατακτητών

epa10424587 United Nations Secretary-General Antonio Guterres addresses participants of The Ocean Race Summit, in Mindelo, Sao Vicente island, Cape Verde, 23 January 2023. EPA, ELTON MONTEIRO




 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Είμαι ένας ηλικιωμένος εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που από το 1974 η οικογένειά μου έχει εκτοπιστεί από την κατεχόμενη πόλη από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που τα Ηνωμένα Έθνη (Η.Ε.) αντιμετωπίζουν την κατοχική δύναμη και κυρίως από την κάλυψη που της προσφέρουν, όταν παρανομεί και καταπατεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Το τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας μερικές ειδήσεις, που με έκαναν να σκεφτώ, ότι πίσω από τα γεγονότα και τις αποφάσεις που λαμβάνουν διεθνείς οργανισμοί, κρύβονται μέθοδοι και επεμβάσεις που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος.

Δυστυχώς αυτές οι μέθοδοι του υποκόσμου έχουν υιοθετηθεί και από κράτη για την εξαγορά συνειδήσεων, ώστε οι επίορκοι να βοηθούν στη λήψη παράνομων αποφάσεων που εξυπηρετούν διάφορα κράτη. Πάντα κυκλοφορούσαν φήμες, ότι κάποιοι ασυνείδητοι πολιτικοί εξαγοράζονταν για να προωθήσουν αποφάσεις, που ωραιοποιούσαν ενέργειες κρατών, που η κοινή γνώμη τις καταδικάζει.

Τελευταία οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν, όταν οι διωκτικές Aρχές του Βελγίου συνέλαβαν μια ομοεθνή μας, μέλος του ευρωκοινοβουλίου, όταν στο διαμέρισμά της ανακάλυψαν βαλίτσες με εκατομμύρια ευρώ.

  • Και οι διωκτικές Aρχές συνδύασαν αυτά τα χρήματα με δηλώσεις και ενέργειές της, που προωθούσε αποφάσεις που ωραιοποιούσαν την κατάσταση σε κάποια χώρα. Ανακάλυψαν μάλιστα ολόκληρο κύκλωμα δωροδοκούμενων, που χρηματίζονται για να προωθούν τα συμφέροντα ξένης χώρας.

Τα πιο πάνω ήρθαν στη σκέψη μου, όταν διάβασα το τελευταίο ψήφισμα του Σ.Α. για την Κύπρο. Και ενώ η κατοχική δύναμη στην Κύπρο έχει κάνει τόσες ενέργειες που είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και έχει παραβιάσει την κατάσταση, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Σ.Α., το ψήφισμα απλώς τα παρασιωπά και προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες και στο θύμα.

Απλό παράδειγμα αποτελεί η επέμβαση των κατοχικών στρατευμάτων να εμποδίσουν γεωργούς να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους στη νεκρή ζώνη και τα ΗΕ να καλύπτουν την παρανομία. Κάλυψη της παρανομίας αποτελεί επίσης το γεγονός ότι τα κατοχικά στρατεύματα κατασκεύασαν μέσα στη νεκρή ζώνη γήπεδο ποδοσφαίρου και τα ΗΕ απλώς παρακολουθούσαν το έργο.

Φαίνεται ότι οι εδώ εκπρόσωποι του Γ.Γ. δεν τον έχουν ενημερώσει και για τούτο δεν αναφέρει τα γεγονότα στην έκθεσή του.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ δεν ασχολείται με τη συγγραφή των εκθέσεων που υπογράφει ο ίδιος, αλλά εμπιστεύεται τη συγγραφή και την παράθεση των γεγονότων στους έντιμους συνεργάτες και απεσταλμένους του.

Αλλά αυτοί μιλούν αόριστα και γενικόλογα για τη ρητορική των δύο πλευρών, που απομακρύνει τη λύση και αποσιωπούν το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά αποφάσισε και ανακοίνωσε στα Η.Ε., ότι δεν αποδέχεται τη συμφωνημένη μορφή λύσης, αλλά ζητά από το θύμα της κατάκτησής του να αποδεχτεί λύση δύο κρατών.

  • Οι αντιπρόσωποί του επίσης παρασιωπούν όλες τις παράνομες εισβολές της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κ.Δ., όπως και όλες τις παράνομες ενέργειες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τις απειλές της Τουρκίας.

Υπενθυμίζω ότι η Τουρκία διατηρεί 40.000 κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο και συνεχώς απειλεί και επιδιώκει την κατάργηση της Κ.Δ. και την αναγνώριση του παράνομου κράτους, που εγκατέστησε στην Κύπρο, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Σ.Α.

Υπενθυμίζω επίσης ότι η κατοχική Τουρκία έχει εγκαθιδρύσει ναυτική βάση στην Καρπασία και αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, τα οποία ουδέποτε ανέφεραν οι απεσταλμένοι του Γ.Γ. στις εκθέσεις του ΟΗΕ. Γιατί άραγε έχουν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά;

Δεν αμφιβάλλω για την εντιμότητα, την αμεροληψία και την ακεραιότητά του Γ.Γ. Μετά την ανακάλυψη όμως της δωροδοκίας της ευρωβουλεύτριας της Ελλάδας και την εξαγορά της για να προωθεί τα συμφέροντα κάποιας χώρας, σκέφτηκα ότι πρέπει να διερευνήσει, μήπως υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο ανάμεσα στους αντιπροσώπους του.

Ενέργειες κάποιων στελεχών του ΟΗΕ αφήνουν εκτεθειμένο τον Γ.Γ. και την ακεραιότητά του και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για την αμεροληψία του. Εξευτελίζουν επίσης το κύρος του ΟΗΕ.

Καιρός να το ψάξει ο Γ.Γ.

Προσωπικά θλίβομαι και αγανακτώ για την αδικία που γίνεται σε βάρος της πατρίδας μου και των εκτοπισμένων από την τουρκική εισβολή. Πιστεύω όμως ότι και ο Γ.Γ. πρέπει να αγανακτήσει για την υστεροφημία του και για τις σκιές που πέφτουν πάνω στην αμεροληψία του για τις ενέργειες των συνεργατών του, που είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του Σ.Α.

Νομίζω ότι είναι καιρός να ενεργήσει, ώστε να διαπιστώσει, αν υπάρχει κίνηση βαλιτσών με δολάρια, ή κάτι άλλο, σε περιβάλλοντα και άτομα, που με τις ενέργειές τους τον εκθέτουν. Ελπίζουμε να μην ανακαλύψει και ο ίδιος κάποια ανήθικη δραστηριότητα, αλλά μόνο υποκειμενικές απόψεις των συνεργατών του.

Αυτές θα μπορεί να τις διορθώσει σε επόμενη έκθεσή του και να αποκαταστήσει το όνομα και την αξιοπρέπειά του, αλλά και το κύρος του ΟΗΕ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα Leopard, η Ουκρανία κι ο Γιαννάκης Κασουλίδης που λυπάται για τα σιτηρά: Πότε θα εγκαταλείψουν την ατάραχη διπλωματία;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: