Θραύσμα οβίδας Caesar στον Μακρόν έστειλε ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos: Τον τραυμάτισε όταν πήγε να “δείξει” ήρωας στο Ντονέτσκ [videos]

FILE PHOTO: Υπερδραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο άνεργος πλέον Ρογκόζιν, είχε ανεβάσει φωτογραφίες του από το Ντονμπάς, μπροστά σε ρωσικό άρμα μάχης. Photo via Twitter/NEXTA




Ο άεργος υπερεθνικιστής πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκοζίν,  δήλωσε σήμερα ότι έστειλε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ένα θραύσμα από γαλλική οβίδα που τον τραυμάτισε στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρογκόζιν, εξαιρετικά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν καιρώ πολέμου και ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, τραυματίστηκε σε επίθεση τον Δεκέμβριο σε ξενοδοχείο του Ντονέτσκ όπου φέρεται να γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με τον διορισμένο απ’ τη Μόσχα αναπληρωτή αρχηγό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μεταξύ άλλων.

Η Υπηρεσία Συνοριοφυλακής της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει στη συνέχεια ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα, είχε σκοπό να προειδοποιήσει άλλους Ρώσους να μην παραβιάζουν το νόμο εισερχόμενοι παράνομα στο ουκρανικό έδαφος.

Ο Ρογκοζίν, ο οποίος παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, παρά την πρόσφατη απόλυσή του – από τον ίδιο τον Πούτιν – από τη Roscosmos, είπε ότι απέστειλε επιστολή στον πρεσβευτή της Γαλλίας στη Μόσχα, Pierre Levy.

«Σε αυτόν τον φάκελο μαζί με την επιστολή μου θα δείτε σκάγια από ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε από μια γαλλική μονάδα πυροβολικού Caesar 155 mm», είπε ο Ρογκοζίν σε ανοιχτή επιστολή προς τον Levy που δημοσιεύτηκε στο Telegram .

«Μου τρύπησε τον δεξιό ώμο και έμεινε στον πέμπτο αυχενικό σπόνδυλο μόλις ένα χιλιοστό μακριά για να με σκοτώσει ή να με κάνει ανάπηρο», έγραψε.

 

Ο Ρογκόζιν είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας «συνάντησης εργασίας» στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου στο Ντόνετσκ. Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24 TV ανέφερε εκείνη την εποχή ότι γιόρταζε τα 59α γενέθλιά του.

Το κανάλι μετέδωσε εικόνες του ξενοδοχείου και του εστιατορίου με τμήματα της οροφής να έχουν καταστραφεί και τα συντρίμμια να είναι διάσπαρτα τριγύρω.

Ο Ρογκόζιν είπε ότι έμενε τακτικά σε αυτό το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην περιοχή του Ντονέτσκ, την οποία η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι προσάρτησε τον Σεπτέμβριο μαζί με άλλες τρεις ουκρανικές περιοχές, παρά τη ευρεία καταδίκη από τη Δύση.

Για τους δύο φίλους του που σκοτώθηκαν στην επίθεση, ο Ρογκόζιν είπε: «Όλα τα θύματά μας ζουν στη συνείδησή σας».

«Ζητώ να δώσετε τα σκάγια που έβγαλαν οι χειρουργοί από τη σπονδυλική μου στήλη στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», έγραψε ο Ρογκοζίν.

«Και πείτε του ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από την ευθύνη για εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

Η γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

“Τσαρικοί Λύκοι” στην Ουκρανία: Ο άεργος υπερθνικιστής πρώην επικεφαλής της Roscosmos έφτιαξε ομάδα για να “βοηθήσει” τον Πούτιν [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: