Στον πάτο λαϊκιστικού του βούρκου ο Ερντογάν: Ως νέος «Πορθητής» διαβάζει ποιήματα για τη δεύτερη άλωση της Αγιά Σοφιάς

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία που μετέτρεψε ο άθλιος σε τζαμί. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT




Χωρίς κανένα μέτρο, ηθικό φραγμό και όριο στον άθλιο λαϊκισμό του ο Ερντογάν μπορεί την ίδια ώρα να προκαλεί με ποιήματα για την Αγιά Σοφιά και να καταγγέλλει θρησκευτική μισαλλοδοξία με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου.

Άνθρωπος με δυο μέτρα, δύο σταθμά και κανένα ενδοιασμό τα δίνει όλα προκειμένου να επανεκλεγεί, εφόσον φυσικά η υποψηφιότητα του «ξεπεράσει» τα συνταγματικά κωλύματα και έαν βέβαια γίνουν τελικά οι εκλογές.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε να διαβάζει ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής!

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Οι καταγγελίες για το Κοράνι

Την ίδια ώρα που επαίρεται για την Αγία Σοφία παρά την καταδίκη σύσσωμου του πολιτισμένου κόσμου για την ενέργειά του αυτή, η Τουρκία εκδίδει μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες που αγνοούν τις πράξεις ιεροσυλίας κατά του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, του Κορανίου, λέγοντας ότι «τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις» απειλούν την πρακτική της ειρηνικής συνύπαρξης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση επικρίνοντας τη βεβήλωση του Κορανίου στην Ευρώπη με το πρόσχημα της «ελευθερίας του λόγου».

Η δήλωση ορίζει το κάψιμο και το σχίσιμο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, ως «έγκλημα μίσους» και αναφέρει ότι η Türkiye καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο» τις πράξεις που διαπράχθηκαν στη Σουηδία, την Ολλανδία και, τέλος, στη Δανία σήμερα.

Αναφερόμενος στον Rasmus Paludan, τον εξτρεμιστή που καίει το Κοράνι σε τακτική βάση για να προκαλέσει τους μουσουλμάνους, ως τον «το Ισλαμικό τσαρλατάνο» που διέπραξε αυτές τις πράξεις ιεροσυλίας, η Türkiye λέει ότι η Άγκυρα ανησυχεί για «τις επικίνδυνες διαστάσεις της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και μίσους στην Ευρώπη.”

«Η Ευρώπη ανέχεται τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις που προσβάλλουν τις ευαισθησίες εκατομμυρίων ανθρώπων» απειλούν «την πρακτική της ειρηνικής συνύπαρξης» ενώ ταυτόχρονα προκαλούν «ρατσιστικές, ξενοφοβικές και αντι-ισλαμικές επιθέσεις» που είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακοίνωση. .

Επίσης επέκρινε τις κυβερνήσεις «που παραμένουν αδιάφορες» μπροστά σε τέτοιες ενέργειες που «περιθωριοποιούν τους μουσουλμάνους που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής κοινωνίας» και τους ζήτησε να μην υποστηρίξουν καθώς «πατούνται οι παγκόσμιες αξίες που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται».

Με πληροφορίες από skai.gr και trtworld

Το επικίνδυνο παιχνίδι του Ερντογάν με το ΝΑΤΟ: “Οι εκλογές θα κρίνουν την τύχη του και τη μελλοντική πορεία της Τουρκίας”… Μαζί ή μακριά από τη Δύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: