Στις καλένδες η ρύθμιση για το μπλόκο στον νεοναζί Κασιδιάρη μετά από πολύμηνη μακαριότητα…

FILE PHOTO: O καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σε επίπεδο σχεδιασμού άνευ υλοποιήσεως θα παραμείνουν από ο,τι φαίνεται οι σκέψεις για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις επόμενες εκλογές.

Τη σχετική νομοθετική διάταξη είχε επεξεργαστεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με σκοπό την απαγόρευση καθόδου στις εθνικές εκλογές, του κόμματος «Ελληνες για την Πατρίδα» του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη.

Εσχάτως όμως πρυτανεύει, και μάλλον οριστικά, η (ορθή) άποψη ότι οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα θα έδινε το άλλοθι στον κατάδικο να επιχερήσει την ηρωοποίησή του και άρα θα διακινδύνευε να αποφέρει αντίθετα εκλογικά αποτελέσματα.

Αυτό που είναι σίγουρα λανθασμένο είναι το timing που επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί η νομοθετική πρωτοβουλία. Σχεδόν εν υπνώσει κυβέρνηση αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στο μεγάλο χρονικό διάστημα που διέρρευσε από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έως και σήμερα, δεν φρόντισαν να τερματίσουν -σε ανύποπτο χρόνο- κάθε απόπειρα πολιτικής επιβίωσης ή μετασχηματισμού του νεοναζιστικού μορφώματος και του οποιουδήποτε απομειναριού του, φυσικού προσώπου ή πολιτικού σχηματισμού.

Πέραν ωστόσο των θεσμικών ζητημάτων που θα ήγειρε μια παρέμβαση στο παρά πέντε των εκλογών, στην απόφαση για την αναβολή των εν λόγω σχεδίων φέρεται να συνέβαλαν και οι διαβεβαιώσεις δημοσκόπων προς το Μαξίμου ότι το κόμμα Κασιδιάρη δεν πρόκειται θα διαβεί το κατώφλι του 3%.

Μακάρι και ίδωμεν…

Το Politico παρουσιάζει την gallery των απατεώνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Καταχρήσεις, μαύρο χρήμα και σεξουαλικά σκάνδαλα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: