Σατανάς ο Μακρόν, σατανικές κι οι γελοιογραφίες του Charlie Hebdo: Στημένη από τους μουλάδες διαμαρτυρία στη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη

Ιρανές συμμετέχουν στη διαδήλωση μπροστά στη Γαλλική Πρεσβεία στην Τεχεράνη ενώ στον τοίχο καρικατούρα του Μακρόν σε στυλ… σατανικό… EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Δεκάδες Ιρανοί, ανάμεσά τους και γυναίκες με την επιβεβλημένη από το καθεστώς των μουλάδων περιβολή, κινητοποιήθηκαν σήμερα από τις αρχές για να συγκροτήσουν διαμαρτυρία έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γελοιογραφίες του ανώτατου ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας που δημοσιεύονται από το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo .

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε καρικατούρες του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την περασμένη εβδομάδα για να υποστηρίξει τις πολύμηνες διαδηλώσεις στο Ιράν που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μάσα Αμινί καθώς βρισκόταν υπό κράτηση, μετά τη σύλληψή της για παραβίαση του δρακόντειου ενδυματολογικού κώδικα της χώρας.

Το Ιράν προειδοποίησε τη Γαλλία για τα «προσβλητικά και απρεπή» γελοιογραφικά σχέδια, τα οποία εμφανίστηκαν σε ειδική έκδοση για τον εορτασμό της επετείου της θανατηφόρας επίθεσης του 2015 στα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι που άφησε πίσω της 12 νεκρούς.

Δεκάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους φοιτητές θρησκευτικών σχολών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία στο κέντρο της Τεχεράνης και πυρπόλησαν γαλλικές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Agence France Presse. «Γαλλία, ντροπή!», φώναζε το πλήθος.

Κουνώντας σημαίες του Ιράν, κρατούσαν φωτογραφίες του κ. Χαμενεΐ και πινακίδες που έγραφαν «Θα θυσιάσω τη ζωή μου για τον ηγέτη» και «Ντροπή στο Charlie Hebdo».

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην ιερή πόλη Κομ του Ιράν, 128 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Την Πέμπτη, το Ιράν δήλωσε ότι κλείνει ένα Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών (IFRI) που εδρεύει στην Τεχεράνη στο Ιράν “ως πρώτο βήμα” ως απάντηση στα σκίτσα. Οι αρχές κάλεσαν επίσης τον Γάλλο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθούν για τη δημοσίευση.

Με πληροφορίες από Le Monde

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: