Προβάδισμα 7,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse [video]




Προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.205 πολιτών.




Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.




Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

Πέντε κόμματα στη Βουλή – Στο 7,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με ποσοστό 11%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Δημοκρατική εκτροπή κατήγγειλε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Σακελλαροπούλου: Για απόπειρα εμπλοκής της Προέδρου τον εγκαλεί η κυβέρνηση

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: