Προς τους υποψηφίους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας: Η Πατρίδα είναι ακόμα υπό κατοχή αν δεν το… θυμάστε!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΛΟΥΚΗ Γ. ΛΟΥΚΑΙΔΗ, Λευκωσία

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ορισμένες αλήθειες προς τους υποψήφιους Προέδρους. Η ιδιαίτερή μας πατρίδα, η Κύπρος μας, συνεχίζει να είναι θύμα κατοχής, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικών παραβιάσεων ατομικών δικαιωμάτων χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος από την τραγική αυτή κατάσταση.

Και δεν υπάρχει διέξοδος διότι οι προτεινόμενες λύσεις από πλευράς Τουρκίας κάτω από την τρομοκρατία των στρατευμάτων της και την πίεση των συμμάχων της δεν έχουν άλλο στόχο παρά την υποταγή μας στις εγκληματικές απαιτήσεις της.

Μας εκβιάζουν να δεχτούμε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού και νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Και σ’ αυτή την υποταγή κατάντησαν να συνηγορούν και τα Ηνωμένα Έθνη που ζητούν να δεχτούμε λύσεις αντίθετες με τις θεμελιώδεις αρχές τους.

  • Δεν είμαστε όμως κι εμείς άμοιροι ευθυνών. Η πολιτική μας ηγεσία προβαίνει σε απαράδεκτες παραχωρήσεις. Παραχωρήσεις που νομιμοποιούν εγκλήματα πολέμου, φυλετικές διακρίσεις και αντιδημοκρατικές διευθετήσεις. Κι όλα αυτά χωρίς την έγκριση του κυρίαρχου Κυπριακού λαού. Και χωρίς καν ενημέρωσή του.

Γίνονται συμφωνίες αντίθετες με τη θέλησή μας. Παραδίδονται δικαιώματά μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Δεν δικαιούνται οι αρχηγοί κομμάτων να δεσμεύουν ή να αποφασίζουν την τύχη και το μέλλον της πατρίδας μας. Ούτε ο εκάστοτε Πρόεδρος. Μόνο ο λαός έχει τέτοιο δικαίωμα.

Η πολιτική μας ηγεσία διεξάγει συνομιλίες, λέει, με βάση αρχές. Και ερωτώ: Ποιες αρχές; Σε ποιες αρχές στηρίζεται η αποδοχή του εγκλήματος του εποικισμού; Τι είδους αρχές επιτρέπουν αντιδημοκρατικές συμφωνίες όπως αυτή της εκ περιτροπής προεδρίας; Ποια αρχή επιτρέπει την περιφρόνηση της απαγόρευσης των φυλετικών διακρίσεων;

Διεξάγονται συνομιλίες, λένε, για την επανένωση του νησιού μας. Τι είδους επανένωση είναι αυτή που χωρίζει νόμιμα και μόνιμα το μικρό μας νησί σε δυο συνεταιρικές πολιτείες που θα συνεργάζονται μεταξύ τους με βάση συνθήκες ή δεσμευτικές συμφωνίες; Κρατίδια που θα λειτουργούν με φυλετικά κριτήρια. Χωρίς καμιά κεντρική κυβέρνηση πλειοψηφίας του λαού που να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στα σημαντικά θέματα σ’ όλο το νησί;

Οι προτάσεις δεν καταλήγουν σε βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Καταλήγουν σε ένα νόμιμο διαμελισμό και σε καταστροφή ολόκληρου του νησιού μας με τελική έκβαση τον εκτουρκισμό της πατρίδας μας. Κάτι περίπου σαν το Σχέδιο Ανάν. Αλλά όπως το σχέδιο αυτό, έτσι και οι προτεινόμενες τώρα λύσεις θα απορριφθούν από τον κυπριακό λαό.

Δεν δεχόμαστε να μας κυβερνά η Άγκυρα. Δεν υποτάσσουμε την ελευθερία μας στη αυθαιρεσία και την πολιτική της Τουρκίας. Ούτε στους εξαρτώμενους από την Άγκυρα Τ/κ πολιτικούς. Δεν προσυπογράφουμε την κλοπή της περιουσίας μας. Δεν παραδίδουμε σε κανένα τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την παράνομη κατάσχεση της πατρίδας μας. Δεν χωρίζουμε με την υπογραφή μας την Κύπρο. Δεν δεχόμαστε την καταστροφική λύση (;) της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

  • Προσυπογράφουμε τη φιλοσοφία του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όπως διακηρύχθηκε το 1945. Τη φιλοσοφία που λέει ότι:
  • «Μόνο εάν τα ατομικά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων προστατεύονται χωρίς φυλετικές η άλλες δυσμενείς διακρίσεις μπορούν οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά, και να λύνουν τις διαφορές τους καθοδηγούμενοι από τη λογική και την καλή θέληση».

Αυτή είναι η συνταγή για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Δεν έχουμε όμως εμπιστοσύνη στους απεσταλμένους του ΟΗΕ που ξεχνούν τις αρχές του και σε όλους εκείνους που προσπαθούν να επιβάλουν λύση αντίθετη με τις αρχές αυτές.

Τέτοια λύση δεν πρόκειται να λειτουργήσει και θα καταστρέψει ό,τι απέμεινε. Αυτό είπε και αυτό θα ξαναπεί ο λαός. Και αν δεν εισακουστούμε ή αν δεν πετύχουμε θα σταθούμε στις αρχές και επιδιώξεις μας μέχρι θανάτου.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Όσοι κατέχουν την πραγματική εξουσία στην Ουάσιγκτον σκέφτονται να συνεχίσουν αυτόν τον πόλεμο με στόχο να διαλύσουν τη Ρωσία: Θέλουμε μια νέα Βαϊμάρη;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: