“Ποιος μας φυλάει από τους φύλακες;” 1.000 Βρετανοί αστυνομικοί ερευνώνται για σεξουαλική και ενδοοικογενειακή κακοποίηση

O Bρετανός αστυνομικός Ντειβιντ Κάρικ via twitter




Το σκάνδαλο Κάρικ βαραίνει την μητροπολιτική αστυνομία. Χίλιες περιπτώσεις σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής κακοποίησης που αφορούν 800 αστυνομικούς ερευνά η βρετανική αστυνομία.

Η ίδια η αστυνομία παραραδέχτηκε ότι έκανε λάθος αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρικ κατηγορήθηκε επανειλημμένα για παρενόχληση και επίθεση σε γυναίκες τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά κατάφερνε να αποφύγει τις διαδικασίες ανάρμοστης συμπεριφοράς ή τις ποινικές διώξεις.

Ο 48χρονος Ντέιβιντ Κάρικ, ένας εν ενεργεία αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ομολόγησε ότι έχει βιάσει 24 γυναίκες για μια περίοδο δέκα οκτώ ετών κατατάσσοντας την υπόθεση σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2003 ως το 2020 προσέγγιζε τα θύματα του κυρίως μέσω των εφαρμογών γνωριμιών όπως το Tinder και Badoo χρησιμοποιώντας τη θέση του ως αστυνομικός για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους όπου στη συνέχεια τα κακοποιούσε και τα βίαζε είτε στο Χερντφορντσαιρ όπου διέμενε η στο Λονδίνο

Ο Κάρικ παραδέχτηκε ότι βίασε εννέα γυναίκες, μερικές επί μήνες ή χρόνια, με πολλές από αυτές τις επιθέσεις να περιλαμβάνουν βία προκαλώντας τους σωματικό τραυματισμό .

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σχολίασε ότι ήταν «μια φρικτή υπόθεση» και ότι οι σκέψεις του Ρίσι Σουνάκ «είναι με όλα τα θύματα».

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Έξαλλος βουλευτής του Ερντογάν σε τζαμί των “Γκρίζων Λύκων” στη Γερμανία: Αυστηρή προειδοποίηση Μπέρμποκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: