Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης του Μόντερεϊ: Αυτοκτόνησε όταν τον περικύκλωσε η αστυνομία μέσα σε φορτηγάκι [video]

Ένα λευκό βαν το οποίο η αστυνομία θεωρεί ότι συνδέεται με μαζικό πυροβολισμό σε στούντιο χορού στο Monterey Park της Καλιφόρνια, βρίσκεται παγιδευμένο ανάμεσα σε δύο βαριά θωρακισμένα αστυνομικά οχήματα στο Torrance, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 22 Ιανουαρίου 2023.EPA, CAROLINE BREHMAN




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια το σεληνιακό νέο έτος είναι νεκρός, φαίνεται πως αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό που έλαβε τέλος με μια πιστολιά προερχόμενη από το λευκό φορτηγάκι του φερόμενου ως δολοφόνου.

Ο ύποπτος κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, 72 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος» για τη σφαγή, διευκρίνισε ο κ. Λούνα, προσθέτοντας ότι το κίνητρο της επίθεσης στη Μόντερεϊ Παρκ η οποία στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος», είπε ο σερίφης Λούνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε παράλληλα εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα του μακελειού ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Λος Άντζελες, United States

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο ένοπλος που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε δέκα ανθρώπους στο Μόντερεϊ Παρκ, στα προάστια του Λος Άντζελες, το βράδυ του Σαββάτου, είχε περικυκλωθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλλαν σε απευθείας μετάδοση εικόνες από ελικόπτερο.

Οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι ύποπτος ως δράστης για το μακελειό στο Λος Άντζελες. Είχε εντοπισθεί σε ένα λευκό φορτηγάκι το οποίο αποκλειστεί μπροστά και πίσω από τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στην πόλη Τόρανς, νοτίως του Λος ‘Αντζελες, που απέχει λίγο πάνω από 40 χλμ. από το Μόντερεϊ Παρκ, την πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής, όπου σημειώθηκε η επίθεση με τους πυροβολισμούς σε αίθουσα χορού.

Ύστερα από δύο κι επιπλέον ώρες προσπαθειών της αστυνομίας γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν το όχημα ο δράστης εντοπίσθηκε νεκρός. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ένοπλο όπως επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τελικά ήταν αυτός που άνοιξε πυρ.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕΛος ‘Αντζελες, ΗΠΑ

Στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης: Συνεχίζονται οι μαζικές απολύσεις λόγω του κακού οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: